Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Priznanja za više od 600 najboljih maturanata iz Srpske i Srbije
El. pošta Štampa PDF
30.06.2022.god.
Priznanja za više od 600 najboljih maturanata iz Srpske i Srbije

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar svake godine tradicionalno nagrađuje najbolje srednjoškolce iz Srbije i R. Srpske

Fondacija prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu nagradila je i ove godine više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi i povodom toga danas je održana onlajn ceremonija dodjele priznanja.

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture R. Srpske

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je povodom toga da snaga sabrana u znanju, vještinama i savremenoj umješnosti budućih generacija predstavlja snagu društva danas i u budućnosti.

Trivićeva je izrazila uvjerenje da nagrađeni učenici, osim roditeljima i starateljima, zahvalnost duguju i profesorima koji su nezaobilazna i često najvažnija karika na putu njihovog uspjeha i napretka tokom školovanja, te stoga zaslužuju njenu i zahvalnost Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

„Procesom reforme svih nivoa obrazovanja u Srpskoj učinili smo značajne pomake u smislu unapređenja vaspitno-obrazovnog procesa, te poboljšanja kvaliteta rada sa učenicima i usvajanja znanja, čime smo ponosni, što jasno određuje našu opredijeljenost da u tom smjeru nastavimo, gradeći tako i čvrste temelje za njihovu sigurnu budućnost u Republici Srpskoj, odnosno Srbiji", naglasila je Trivićeva.

Ona je sve ove pametne mlade ljude pozvala da svoje izuzetne potencijale i vještine ispoljavaju gradeći karijere u svojoj zemlji, jer su za njenu svijetlu budućnost i prosperitet najvredniji garant.

Branko Ružić, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić zahvalio je Njegovom kraljevskom visočanstvu prestolonasljedniku Aleksandru i Fondaciji za obrazovanje i kulturu što su prepoznali način na koji je potrebno trasirati put najboljih među sjajnim đacima koje imaju Srbija i Srpska.

On je istakao da je iza nagrađenih učenika 12 godina velikog rada i učenja, a put koji predstoji je veliki i težak.

„Svojim rezultatima svrstali ste se u najjače snage koje imaju Srbija i Republika Srpska", naglasio je Ružić i dodao da je veliko zadovoljstvo biti u prisustvu najboljih učenika koje imaju Srbija i Republika Srpska.

NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

Prestolonasljednik Aleksandar poručio je nagrađanim učenicima da su oni budućnost Srbije i Republike Srpske, koje samo znanjem mogu da napreduju i da se razvijaju.

On je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, kompaniji NCR i Link grupi na podršci i što su prepoznali značaj ovog projekta.

Princ Aleksandar podsjetio je da je i ove i prethodne godine svečanost organizovana onlajn, te izrazio nadu da će maturanti od sljedeće godine ponovo dolaziti ovim povodom u Beli dvor.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i ove godine organizovalo učešće najboljih maturanata srednjih škola iz Republike Srpske na ovoj manifestaciji.

Pohvalnice i pokloni, zbog epidemioloških mjera, biće poslati  učenicima na adrese njihovih škola i uručeni od strane predstavnika škola

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16290298
Imamo 177 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму