Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Cicović: Bestijalno bombardovanje i Srbije i Srpske
El. pošta Štampa PDF
23.03.2023.god.
Cicović: Bestijalno bombardovanje i Srbije i Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je danas da bestijalno NATO bombardovanje srpskog naroda u Srbiji i u Republici Srpskoj predstavlja izraz najvulgarnije mržnje prema srpskom narodu, te istakao značaj jedinstva i njegovanja kulture sjećanja.

U Domu Vojske Srbije Beogradski forum za svet ravnopravnih, Кlub generala i admirala Srbije i SUBNOR Srbije, u saradnji sa drugim nezavisnim udruženjima i organizacijama, obilježava godišnjicu početka agresije NATO pakta na SRJ, odnosno, Srbiju i Crnu Goru

Cicović je na okruglom stolu „Agresija NATO - 24 godine poslije“, održanom u Domu vojske u Beogradu, rekao da je NATO bombardovanje imalo duboke korijene u prošlosti, te da je razbijanje Jugoslavije bilo prelomni trenutak od kojeg su sve zapadne oštrice otvoreno okrenute samo u Srbe.

- Ovaj dan, kao dan sjećanja na bestijalno bombardovanje Srbije bombama sa osiromašenim uranijumom od strane Amerike i njenih satelita iz EU sabranih u NATO 1999. godine, istovremeno je i dan koji Srbe iz Srpske podsjeća na isto takve bombe, pod kojim su branili i odbranili svoju Republiku - rekao je Cicović.

Srbi su, napominje, postali ratni cilj i u Sloveniji, što su istoričari zabilježili kao „Mali prljavi rat“, u Hrvatskoj odakle je protjerano više od 200.000 Srba sa vjekovnih ognjišta i gdje su od konstitutivnog naroda postali nacionalna manjina, i u BiH, gdje su muslimansko-hrvatskoj ratnoj koaliciji obilato pomagali mudžahedini sa istoka, NATO sa zapada.

Mlađen Cicović, šef Predstavništa R. Srpske u Srbiji govori na obilježavanju godišnjice početka agresije NATO pakta na SRJ

On je naveo da se i sada otvoreno vodi rat protiv Srba, doduše, političkim i ekonomskim pritiscima i ucjenama uz otvorene prijetnje ratom, ako se ne ispuni ono što se traži, a traži se svaki put više.

Cicović je dodao da u BiH ugrožavaju ustavnu poziciju Republike Srpske, ne poštujući Dejtonski mirovni sporazum, a Srbiji otimaju južnu srpsku pokrajinu Кosovo i Metohiju, ne poštujući Rezoluciju 1244.

On je ocijenio da su strašna razaranja Srbije, civilne i vojne žrtve, neizlječive bolesti kod onih koje su bombe promašile, ali ih je i u Srpskoj i u Srbiji pogodio osiromašeni uranijum, pa umiru polako i bolno, što se ne može oprostiti.

Druga strana je, navodi, pečat srama na svim zemljama EU, čiji su vojnici učestvovali u ratu protiv starog evropskog naroda, a to znači i protiv Evrope.

„Ova druga činjenica nas skoro svakodnevno podsjeća, pa i danas, da EU i Evropa nisu isto. Ta ekonomsko-politička družina samo stanuje u Evropi i nikako se ne može reći da dijeli njene istorijske, kulturne i moralne vrijednosti“, istakao je Cicović.

Govore: dr Momčilo Vuksanović, predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore, Mlađen Cicović, šef Predstavništa R. Srpske u Srbiji, Nikola Šainović, raniji potpredsednik Savezne vlade SRJ, Živadin Jovanović, predsednik Beogradskog foruma, Novak Bjelić, generalni direktor „Trepče“ u poslednjoj dekadi XX veka, general Milomir Miladinović, predsednik Кluba generala i admirala i prof. dr Miladin Ševarlić

Cicović je podsjetio na čuvenu „Doktrinu američke borbe protiv Istoka“, koja istovremeno predstavlja i sve zapadne doktrine protiv slovenskih naroda, a u kojoj su prvi na udaru istorijsko pamćenje, pa kultura, te moralni kodeksi u kojima je pravoslavna vjera i uzor i opomena.

Imajući sve to u vidu, Cicović je naglasio značaj srpskog jedinstva i jedinstva svih Srba u njegovanju kulture sjećanja, očuvanja pravoslavne vjere, jezika i pisma, kao i jedinstvenosti kulturnog i informativnog prostora sa dvije strane Drine, posebno brižnog njegovanja istorijskih vrijednosti iz kojih je izrasla vertikala svesrpskog postojanja i trajanja.

„Ovo govorim i ponavaljam u najdubljem uvjerenju da samo čovjek koji u svom biću ima i čvrsto brani ove svoje narodne vrijednosti može biti odlučan branilac i naših granica, i naših prava na svoju imovinu, i našeg prava na savezništvo sa sebi sličnima“, rekao je Cicović.

On je napomenuo da je Republika Srpska ove godine zakoračila u četvrtu deceniju i sigurno je da nikad neće odustati od želje za svesrpskim ujedinjenjem, za jednu odbranu svih srpskih istorijskih, teritorijalnih, kulturnih i moralnih vrijednosti.

Skup je održan u organizaciji Beogradskog foruma za svijet ravnopravnih, Кluba generala i admirala i SUBNOR-a Srbije, a učestvovali su general Milomir Miladinović, Nikola Šainović, dr Momčilo Vuksanović, Novak Bjelić, Živadin Jovanović i prof. Dr Miladin Ševarlić.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3560
Broj pregleda članka : 14742512
Imamo 169 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

08.06.2023.god.
Tribina „Dekolonizacija BiH i samoopredjeljenje Srpske“
Opširnije...
 
06.06.2023.god.
Otvaranje izložbe likovnih radova osoba sa Daunovim sindromom
Opširnije...

Prethodni događaji

03.06.2023.god.
Na „Romanijskoj večeri“ u Beogradu okupio se veliki broj ljudi porijeklom sa Sarajevsko-Romanijske regije
Opširnije...
 
03.06.2023.god.
Održani sportski susreti ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму