Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Osam đaka iz Beograda izborilo se za „Dječije carstvo“ u Banjoj Luci
El. pošta Štampa PDF
31.03.2023.god.
Osam đaka iz Beograda izborilo se za „Dječije carstvo“ u Banjoj Luci

Osam najupješnijih beogradskih osnovaca na Festivalu poezije „Mali pobjednik“ plasiralo se na takmičenje „Dječije carstvo“ u Banjaluci, najveći festival dječijeg književnog stvaralaštva u regionu.

Festival poezije beogradskih osnovnih škola „Mali pobednik“ održao se u svečanoj sali Udruženja književnika Srbije

Na festivalu, održanom danas u Udruženju književnika Srbije u organizaciji Kultarta iz Beograda i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, nastupilo je 44 najboljih među više od 1.000 učenika beogradskih osnovnih škola, koji su na konkurs poslali svoje radove.

Anastazija Stojadinović iz Osnovne škole /OŠ/ „Gornja varoš“ apsolutni pobjednik takmičenja sa pjesmom „Tamo gdje se muzika rađa“

Žiri u sastavu Ljubivoje Ršumović, Uroš Petrović i Slobodan Stanišić za apsolutnog pobjednika takmičenja proglasio je Anastaziju Stojadinović iz Osnovne škole /OŠ/ „Gornja varoš“ i njenu pjesmu „Tamo gdje se muzika rađa“.

U kategoriji od petog do osmog razreda pobijedio je Nikola Šorak, učenik šestog razreda OŠ „Branko Ćopić“, koji je nagrađen za pjesmu „Kuma“.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji podijelili su Antonije Prekić, učenik šestog razreda OŠ „14. Oktobar“ za pjesmu „Maslačak“, Nađa Piljić, učenica OŠ „Branko Radičević“ za pjesmu „Šta li je to“ i Vera Vučićević, učenica osmog razreda OŠ „Nikola Tesla“ za rad „Kad sam bila velika“.

U mlađoj kategoriji od prvog do četvrtog razreda pobijedio je Sergej Kolundžija iz OŠ „Đuro Strugar“ sa pjesmom „Neizdrž“. Drugo mjesto pripalo je Nevi Popović, učenici trećeg razreda OŠ „Braća Baruh“, za pjesmu "Nedostajanje je ljubav ponajveća".

Ona je podijelila plasman sa Zlatom Spasojević iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki", koja je nagrađena za „Bezimenu pesmu“.

Uz njih dvije, za festival „Dječije carstvo“ u Banjaluci kvalifikovali su se i apsolutni pobjednik današnjeg takmičenja, kao i prvoplasirani u njihovoj kategoriji, najbolji u starijoj grupi od petog do osmog razreda i troje drugoplasiranih u toj kategoriji.

Članovi žirija Uroš Petrović i Slobodan Stanišić sa Anastazija Stojadinović apsolutnom pobjednicom takmičenja

Direktor festivala „Mali pobjednik“ Sonja Pješčić rekla je da ovogodišnje takmičenje đaka pjesnika potvrđuje da je interesovanje za učešće na ovoj manifestaciji i za plasman na festival u Banjaluci sve veće, o čemu svjedoči više od 1.000 prijavljenih radova.

„Svake godine sve više i više dece bori se za odlazak u Banjaluku, odakle se vraćaju oduševljeni. Predstavništvo Republike Srpske od prvog dana prepoznalo je vrednost ovog festivala i pomaže nas i materijalno i moralno", istakla je Pješčićeva.

Ona je dodala da zasluge za organizaciju ovog takmičenja pripadaju i direktoru banjalučkog festivala „Dječije carstvo“ u Banjaluci Slobodanu Stošiću.

Pješčićeva je objasnila da je svrha „Malog pobjednika“, koji je neka vrsta predtakmičenja za festival „Dječije carstvo“ u Banjaluci, da razvija lijepu riječ, da motiviše djecu da čitaju i pišu i da bude poveznica djece iz Srbije sa Republikom Srpskom.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246688
Imamo 149 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму