Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Počeli 26. susreti srpskih zemalja - muzička dobrodošlica na Jahorini
El. pošta Štampa PDF
07.04.2023.god.
Počeli 26. susreti srpskih zemalja - muzička dobrodošlica na Jahorini

Na Jahorini počeli 26. susreti srpskih zemalja

Večeras su u hotelu „Rajska dolina“ na Jahorini počeli 26. susreti srpskih zemalja u organizaciji Udruženja za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“ u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske g. Milorada Dodika i uz pomoć dugogodišnjih prijatelja.

Pobijednice najljepše pesme za titulu „prvi glas Susreta“ - Vanja Tošić i Anastasija Vučurović

Uz muzičku dobrodošlicu započeo je izbor najljepše pjesme za titulu „prvi glas Susreta“ na kome su pobijedile Vanja Tošić i Anastasija Vučurović.

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra R. Srpske prof. dr sc. med. Vlado Đajić sa Ljubinkom Stojanovićem, predsjedavajućim skupštine udruženja za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“ na svečanom otvaranju manifestacije

Otvaranju manifestacije je pristvovao generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske prof. dr sc. med. Vlado Đajić.

U subotu, 8. aprila, u 12 časova, biće organizovano takmičenje u veleslalomu na stazi „Poljice“, a za 17 časova predviđen je koncert Srbskih pravoslavnih pojaca iz Beograda i KUD-a „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice u Kulturnom centru Istočno Sarajevo.

U nedjelju, 9. aprila, biće organizovano „Srpsko kolo“ na Jahorini u hotelu „Rajska dolina“ u 12 časova, a u 17 časova u Srpskom kulturnom centru Pale koncert KUD-a „Gradimir“ iz Beograda, „Srpski vez“ iz Kumanova i „Veselin Masleša“ iz Banjaluke, a posljednjeg dana, 10. aprila, predviđen je rastanak učesnika.

Prvi „Susreti“ organizovani su ratne 1995. godine i od tada uz kulturne, sportske i humanitarne sadržaje okupljaju Srbe iz regiona i dijaspore, sa idejom prijateljstva i očuvanja kulture, tradicije, običaja i ćirilice i tako doprinose stvaranju bliskih veza među Srbima.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246383
Imamo 140 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму