Početna Aktuelnosti Prethodni događaji U Beogradu promovisan komplet knjiga Dodikovih govora
El. pošta Štampa PDF
19.04.2023.god.
U Beogradu promovisan komplet knjiga Dodikovih govora

U Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu održana promocija knjiga u kojima su sabrani govori predsednika R. Srpske Milorada Dodika, a koje je priredio Milan Ljepojević

U Beogradu je promovisan komplet od pet knjiga koje sadrže govore predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, čiji je priređivač Milan Ljepojević, a na promociji je ocijenjeno da je najjača Dodikova poruka da Srbima nema slobode bez srpske države.

Milan Ljepojević, priređivač, prof. dr Milimir Mučibabić, Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji, Anja Vukelić, moderator i Georgij Engelhardt, viši savjetnik u Ruskom domu

Na promociji u Ruskom domu govorili su šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, profesor Milimir Mučibabić i predstavnik Ruskog doma Georgij Engelhardt, koji su ocijenili da su ove knjige svjedok vremena, a priređivač je za početak maja najavio izlazak i šeste knjige Dodikovih govora.

Georgij Engelhardt, viši savjetnik u Ruskom domu

Pozdravljajući prisutne u ime Ruskog doma, viši savjetnik u ovoj ustanovi Georgij Engelhardt, istakao je da je Dodik političar koji je dugi niz godina bio i ostaje veliki, iskreni i dosljedni prijatelj Rusije i ruskog naroda.

„To pokazuje i riječima, a najbitnije je što to vidimo i na djelu. To mnogo cijenimo, posebno sada kada u Evropi nema mnogo političara koji se usuđuju da vode nezavisnu liniju“, rekao je Engelhardt.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Cicović je rekao da je najjače i sigurno najpotrebnije u svakom vremenu Dodikovo uvjerenje i poruka da Srbima nema slobode bez srpske države, te dodao da i Srbi koji žive u Federaciji BiH na neki način imaju jače osjećanje slobode, jer je i iza njih sigurna i slobodna Republika Srpska.

On je naveo da su ove knjige istovremeno i ostavština za budućnost Dodikovog tridesetogodišnjeg djelotvornog političkog rada i u Republici Srpskoj, i u BiH, u kojoj je drugi entitet „isto toliko godina istrajno plivao i pliva u fanatičnoj mržnji prema Srbima i Srpskoj".

„Svaki Dodikov govor i istup iz ovih pet knjiga, čak i po principu slučajnog uzorka da je izabran, moći će onima koji će poslije nas doći poslužiti za najdirektniji i najdjelotvorniji odgovor na napade na Srbe i Srpsku iz Sarajeva ili iz zapadnih političko-vojnih centara", istakao je Cicović.

On smatra da se, nažalost, u odnosu Sarajeva i Zapada prema Srbima i Srpskoj još dugo neće ništa promijeniti.

„Dodikovi sabrani govori i istupi kao pet zbirki bržljivo pripremljenih, tematski i po vremenu, šalju važne i snažne poruke - bilo da smo na nekim političkim, privrednim, poslovima kulture i prosvjete ili da se u životu bavimo nekim privatnim poslom", naveo je Cicović.

On je dodao da građane Srpske može održati dostojnim njihove slobodne republike Dodikovo djelovanje, njegovi govori i istupi kojima ukazuje da su uvijek važni uređenje i napredak društva, borba za što bolji i kvalitetniji život, ali istovremeno čvrst karakter i hrabar odgovor na sve napade na Srpsku i srpski narod.

Prof. dr Milimir Mučibabić

Mučibabić je podsjetio na politički put Milorada Dodika kao i na to da je on odlučno zaustavio prenos nadležnosti sa Srpske na BiH.

On je rekao da ovih pet knjiga predstavljaju jedno vrijeme, koje je po svojoj tematici i istorijskom značaju bilo upečatljivo i biće upečatljivo, kako u prošlom tako i u narednom periodu.

„Ovdje bi bila potrebna teorijska metodološka odrednica i pristup činjenicama. Ljepojević je to uradio na najbolji način, hronološkim redom i ostavio za naredne generacije da imaju osjećaj koje je to vrijeme kada se stvarala Repubolika Srpska i ko su djelatnici koji su stajali u njenim redovima", naveo je Mučibabić.

On je rekao da Dodik vjeruje da su Srbi razumjeli da je vrijeme rasrbljavanja prošlo, te dodao da treba njegovati ideju jedinstva srpske države.

Milan Ljepojević, priređivač sabranih govora predsednika R. Srpske Milorada Dodika

Ljepojević je zahvalio za promociju knjiga organizatoru - Predstavništvu Srpske u Beogradu i domaćinu Ruskom domu, kao i Srbiji, te istakao da svaka riječ koju je Dodik izgovorio i koja je u knjigama, ima svoju potvrdu i u video-zapisima, te da Dodikove izgovorene riječi imaju posebnu vrijednost, jer su sve potvrđene na izborima u narodu.

„Riječi koje je Dodik izgovorio u posljednjih 20 godina doživljavaju potvrdu kod građana Srpske, što uopšte nije lako", rekao je Ljepojević, koji je dugogodišnji Dodikov prijatelj i koji je učestvovao u njegovih 11 kampanja.

Ljepojević je naveo da je ovih pet knjiga svjedočanstvo vremena iza nas, te podsjetio na riječi režisera Emira Кusturice da je Dodik poseban, autentičan, inteligentan, čovjek sa entuzijazmom i energijom.

On je naveo da je fascinantno kod Dodika što nema uvijek u ruci papir sa kojeg čita govor, ali je uvijek imao šta da kaže.

Ljepojević je u Dodikovo i u svoje ime zahvalio prisutnim, te istakao da su u svih pet knjiga Dodikove riječi, a da ih je on samo novinarski i publicistički uredio. On je najavio za period oko 1. maja ili do Đurđevdana i šestu knjigu.

Na promociji kompleta knjiga od pet djelova: „Naprijed Srpska“, „Slobodna Srpska“, „Pobjeda Srpske“, „Borba za Republiku“ i „Pobjeda naroda“

Organizator promocije je Predstanvištvo Republike Srpske u Srbiji sa Ruskim domom.

Кomplet knjiga govora Milorada Dodika, koje je priredio Milan Ljepojević, objavile su „Nezavisne novine" prošle godine, a riječ je o pet dijelova – „Naprijed Srpska", „Slobodna Srpska", „Pobjeda Srpske", „Borba za Republiku" i „Pobjeda naroda".

Prije beogradske, održana je promocija u Laktašima u decembru 2022. godine.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246270
Imamo 136 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму