Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Održano 9. Veče Republike Srpske u Subotici
El. pošta Štampa PDF
23.04.2023.god.
Održano 9. Veče Republike Srpske u Subotici

Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ iz Subotice organizovala je 9. Veče Republike Srpske

Tradicionalna, deveta po redu manifestacija „Veče Republike Srpske“ održana je sinoć (22. aprila) u subotičkoj Sali za svečanosti „Zorica“, u organizaciji Zavičajne zajednice „Republika Srpska“, iz Subotice.

Svečanosti su prisustvovali Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice, Borislav Maksimović, savjetnik u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji, Aleksandar Đedovac, direktor Pokrajinskog fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, genaral Milan Čeleketić, Miroslav Karan predsednik Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga, Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede i mnoge druge ugledne ličnosti

Svečanosti su prisustvovali Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice i Borislav Maksimović, savjetnik za razvoj i unapređenje saradnje u prosvjeti, kulturi, umjetnosti i sportu, Aleksandar Đedovac, direktor Pokrajinskog fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, genaral Milan Čeleketić i predsednik Saveza srpskih udruženja Severno-bačkog okruga, Miroslav Karan.

Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice pozdravio je goste i čestitao je Dan R. Srpske

Bakić je rekao da je Zavičajna zajednica „Republika Srpska“ jedno od zavičajnih udruženja u ovom gradu čije rukovodstvo i članovi nastoje da brojnim aktivnostima neguju i sačuvaju običaje, tradiciju i kulturu svog rodnog kraja, da održavaju i jačaju veze s krajem iz kojeg potiču, ali i da daju što je moguće veći doprinos razvoju i promociji Subotice.

„Grad Subotica ima izuzetnu saradnju sa Zavičajnom zajednicom ’Republika Srpska’ i pruža joj podršku, kao i svim drugim udruženjima u našem gradu koja se zalažu da otrgnu od zaborava sećanje na svoj zavičaj“, istakao je Bakić.

Borislav Maksimović, savjetnik za razvoj i unapređenje saradnje u prosvjeti, kulturi, umjetnosti i sportu u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji prisustvovao je 9. Večeri R. Srpske u Subotici

„Vaša predanost i trud su nam izuzetno dragocjeni i želim da istaknem da ćemo uvijek biti uz vas i pružiti podršku u svim projektima koji imaju za cilj očuvanje naše tradicije i kulture“ rekao je Maksimović i istakao da je posebno značajan rad i doprinos Zavičajne zajednice u razvoju grada Subotice i izgradnji što boljih veza između Republike Srbije i Republike Srpske.

„Želim da se posebno zahvalim ovom predivnom gradu i njegovim stanovnicima, koji su nas uvijek toplo dočekivali i podržavali naš rad na očuvanju sjećanja i kulture zavičaja“, istakao je Maksimović.

Na tradicionalnoj devetoj po redu manifestaciji „Veče Republike Srpske“, upriličen je bogat kulturno-umjetnički program

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su „Sinovi Manjače“ i vokalna solistkinja Mirjana Janus, KUD „Srce Knešpolja“, „Žubor Vrbanje“ i Dejan Anđelović, član subotičke etno grupe „Iskon“.

Nastup vokalne solistkinje Mirjane Janus

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246920
Imamo 174 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму