Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Izlagači iz Republike Srpske na 47. Međunarodnom sajmu građevinarstva
El. pošta Štampa PDF
24.04.2023.god.
Izlagači iz Republike Srpske na 47. Međunarodnom sajmu građevinarstva

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji na svečanom otvaranju 47. Međunarodnog sajma građevinarstva

47. Međunarodni sajam građevinarstva, na kojem će se do četvrtka, 27. aprila, predstaviti 430 izlagača iz više od 20 zemalja, među kojima su i izlagači iz Republike Srpske, otvoren je danas na Beogradskom sajmu.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji daje izjavu novinarima na 47. Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu

Podršku nastupu privrednika iz Srpske pružilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji. Mlađen Cicović, šef Predstavništva prisustvovao je svečanom otvaranju sajma i tom prilikom istakao da Predstavništvo podržava Privrednu komoru Republike Srpske u predstavljanju privrede i privrednika iz Srpske svake godine na svim sajamskim manifestacijama u Srbiji, koje promovišu privredne potencijale i usluge.

„Bez obzira na činjenicu da je internet učinio dostupnim proizvode i usluge širem tržištu, Sajam je prilika da svi proizvođači i davaoci usluga iz Republike Srpske razmijene iskustva sa ostalim izlagačima, kao i da u direktnom kontaktu potencijalnim kupcima i korisnicima usluga na najbolji način predstave svoje proizvode“, izjavio je Cicović medijima iz Republike Srpske.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije svečano je otvario 47. Međunarodni sajam građevinarstva

Sajam je otvorio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i nakon toga posjetio štand Republike Srpske i izjavio Srni da Srbija u ovom trenutku gradi četiri auto-puta i brze saobraćajnice prema Republici Srpskoj.

On je najavio da će Srbija i Srpska već do kraja godine biti povezane auto-putem Sremska Rača - Kuzmin koji Republika Srpska dalje gradi prema Bijeljini i Brčkom.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije posjetio je štand R. Srpske, gdje ga je dočekao Mlađen Cicović, šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Prema njegovim riječima, još jednu vezu sa Republikom Srpskom omogućiće auto-put-Ruma-Šabac koji će biti završen ove godine, kao i sljedeće godine brza saobraćajnica do Loznice.

Vesić je napomenuo da je u postupku projektovanja krak puta Šabac-Loznica do Badovinaca, gdje postoji mogućnost da bude sagrađen novi most, što će značiti dvije veze sa Republikom Srpskom.

Cicović i Vesić, u razgovoru na štandu R. Srpske

On je podsjetio da je prošle godine završen projekat auto-puta Požega- Kotroman, te da je sa ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara riješena tačka spajanja, tako da može da počne gradnja tog auto-puta.

Vesić je najavio da će se narednih dana sastati sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem sa kojim će razgovarati o sinhronizovanju završetka radova na dionici saobraćajnice Kuzmin-Sremska Rača-Bijeljina, te napomenuo da se radi na izgradnji novog integrisanog graničnog prelaza.

Mile Petrović, sekretar Udruženja građevinarstva i industrije građevinskog materijala pri Privrednoj komori R. Srpske

Sekretar Udruženja građevinarstva i industrije građevinskog materijala pri Privrednoj komori Republike Srpske Mile Petrović rekao je da je ovo drugi put da Komora u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH učestvuje na Sajmu građevinarstva u Beogradu.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske izlažu kompanije koje sav ili najveći dio svojih proizvoda izvoze u Evropu i zainteresovane su da se probiju i na tržište Srbije i regiona. Jedan od izlagača je proizvođač podzemnih i nadzemnih kontejnera - sistema za odlaganje otpada „Vendom“ iz Laktaša i kompletan asortiman izvozi na evropsko tržište. Prvi put na Sajmu građevinarstva je kompanija „Delfin trgotrans“ iz Čelinca, koja proizvodi višeslojne podove, kao i druge proizvode od drveta, a 90 odsto proizvodnje izvoze, najviše u Švajcarsku, Švedsku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Italiju i druge zemlje.

Darko Filipović, „Vendom“ iz Laktaša

Na ovogodišnjem sajmu biće predstavljene nacionalne izložbe Austrije, Češke, Indije, Kine, Turske, kao i organizovani nastupi Republike Srpske i Crne Gore.

U okviru 47. Sajma građevinarstva održava se i 13. Međunarodni sajam kamena i prateće industrije „Stonekspo Srbija".

Uporedo sa Sajmom građevinarstva, danas je otvoren i 28. Međunarodni sajam hortikulture na kojem će se, takođe do četvrtka, predstaviti više od 100 izlagača, a posjetioci će moći da pogledaju i Izložbu ljekovitog bilja i preparata od meda, kao i Izložbu baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme i sedmu Izložbu organske proizvodnje.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16246189
Imamo 118 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму