Početna Aktuelnosti Prethodni događaji U Beogradu izvedena „Nakon Predstave“, Nadežda Kostić glumica večeri
El. pošta Štampa PDF
29.04.2023.god.
U Beogradu izvedena „Nakon predstave“, Nadežda Kostić glumica večeri

U Beogradskom dramskom pozorištu odigrana predstava pod nazivom „Nakon predstave“ u izvođenju Banjalučkog studentskog pozorišta

U Beogradskom dramskom pozorištu večeras je odigrana predstava pod nazivom „Nakon predstave“ u izvođenju Banjalučkog studentskog pozorišta.

Nadežda Kostić, izabrana  je za najbolju glumicu večeri i dobila nagradu „Mali kesten“

Predstava je izvedena na Maloj sceni „Predrag Pepi Laković“ u okviru pratećeg programa međunarodnog Festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“, a za najbolju glumicu večeri izabrana je Nadežda Kostić, koja je dobila nagradu „Mali kesten“.

Jelena Trepetova Kostić, glumica i režiser predstave „Nakon Predstave“

Nagradu je dodijelio žiri koji su činili direktor pozorišta „Boško Buha“ Igor Bojović, književnik Duško M. Petrović i savjetnik za kulturu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović. Režiju predstave „Nakon predstave" u izvođenju Banjalučkog studentskog pozorišta, potpisuje Jelena Trepetova Kostić, a igraju Nadežda Kostić i Jelena Trepetova Kostić.

Jelena Trepetova Kostić i Nadežda Kostić u izuzetno zanimljivoj duodrami

Ova izuzetno zanimljiva duodrama istražuje temu o razlazu između Sovjetskog Saveza i Jugoslavije koji je nastao krajem četrdesetih godina prošlog vijeka i tome kako međudržavne političke nesloge uticale na ljudske sudbine. Festival organizuje Banjalučko studentsko pozorište s ciljem promocije i podrške mladim pozorišnim stvaraocima iz svijeta i regiona. Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je medijski i tehnički pomoglo organizaciju festivala.

Nagradu „Mali kesten“ dodijelio je žiri: Igor Bojović, direktor pozorišta „Boško Buha“, Duško M. Petrović, književnik i Borislav Maksimović, savjetnik za kulturu Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Međunarodni festival studentskih pozorišta „Kestenburg" organizovan je u prvih šest mjeseci na pet kontinenata, a dio se održava i u Beogradu. Festival je počeo 1. februara, a svečano zatvaranje planirano je za 19. jun u Banjaluci. U takmičarskom programu biće izvedeno 12 predstava studentskih pozorišta iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Italije, Francuske, Irana, Šri Lanke, Nigerije, Australije, SAD i Perua. Prateći program čini 38 događaja, od kojih će 10 biti održano u Beogradu, po jedan u Užicu, Beču i San Francisku, a 25 u Banjaluci. Biće dodijeljene nagrade Zlatni, Srebrni i Bronzani kesten, kao i specijalne nagrade.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3617
Broj pregleda članka : 15715825
Imamo 204 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

30.09.2023.god.
Počinje 12. Beogradski Šopen Fest
Opširnije...
 
25.09.2023.god.
Sutra u Nišu svečano zatvaranje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2023.“
Opširnije...

Prethodni događaji

28.09.2023.god.
Ministar Кošarac u posjeti Predstavništvu Republike Srpske U Srbiji
Opširnije...
 
26.09.2023.god.
U Narodnom pozorištu u Nišu svečano zatvoreni 11. „Dani Srpske u Srbiji“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму