Početna Aktuelnosti Prethodni događaji U Medija centru najavljena Regata Banjaluka - Beograd
El. pošta Štampa PDF
10.09.2013.god.
U Medija centru najavljena Regata Banjaluka - Beograd

Na konferenciji za novinare, koja je danas, 10. septembra, održana u Medija centru u Beogradu, najavljena je Rafting regata Banjaluka - Beograd koja će se voziti rijekama Vrbas i Sava od Banjaluke do Beograda u trajanju od 14 dana. Na konferenciji su učestvovali: Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda; Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka; Boris Purjakov, predsjednik Rafting saveza Srbije; Aleksandar Pastir, predsjednik Kajak, kanu i rafting saveza Republike Srpske i Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Direktor Predstavništva g. Cicović je rekao da je Predstavništvo u sklopu aktivnosti na jačanju veza između Republike Srpske i Srbije, a u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama, podržalo navedenu aktivnost i da je Predstavništvo bilo inicijator potpisivanja protokola o saradnji između Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije grada Banjaluka. Takođe, g. Cicović je istakao da, pored promocije turističkih potencijala i afirmacije ekologije i zaštite životne sredine, kao i jačanja međusobnih veza, da se ovom regatom želi poslati poruka o spremnosti za saradnju sa svima i u regionu i svijetu.

U medija centru najavljena Regata Banjaluka - Beograd

Direktor Turističke organizacije Beograda g. Veselinov je istakao da je još prije nekoliko godina ostvarena dobra saradnja sa Banjalukom te da je u Beogradu u nekoliko navrata prezentovana turistička ponuda Republike Srpske i Banjaluke, kao i da su prošle godine u Banjaluci organozovani Dani Beograda koji su naišli na veliko interesovanje. "Uvideli smo da je ovo jedan interesantan i zanimljiv način kako ćemo nastaviti našu saradnju u zajedničkoj promociji i Beograda i Banjaluke ali i naših reka Vrbasa i Save", rekao je g.Veselinov i naglasio da će regata dati dobre informacije o tome šta se dešava na rijekama i u perspektivi može predstavljati zajednički turistički proizvod koji se može ponuditi međunarodnom tržištu.

Direktor Turističke organizacije grada Banjaluka je izrazio zadovoljstvo što učestvuje u jednom ovakvom događaju i podsjetio da je prilikom potpisivanja protokola o saradnji dvije turističke organizacije dogovoreno da iz protokola treba da proizilaze događaji i aktivnosti, a ne da sam čin potpisivanja bude događaj. G. Barašin je rekao da se zajedno došlo do zaključka da rijeke nisu dovoljno iskorištene u turističke i privredne svrhe, te da treba raditi na jačanju svijesti o očuvanju rijeka i prirodnog ambijenta. Ideja je da se ovom regatom takođe povežu i sve usputne stanice između Banjaluke i Beograda u zajedničku turističku ponudu, te da će se na završetku regate iskoristiti prilika za predstavljanje Banjaluke u Beogradu.

Uspješna saradnja između dva rafting saveza ostvaruje se već dugi niz godina, rekao je direktor Rafting saveza Srbije g. Purjakov, i naveo da će se naročito potruditi da budu dobri domaćini u periodu od 1. do 6. oktobra kada će regata prolaziti teritorijom Srbije. Ova regata će imati, ne samo sportski i turistički značaj, nego će to biti i zbližavanje klubova i ljudi koji su povezani sa sportovima na vodi iz mjesta kroz koje regata prolazi.

Predsjednik Kajak, kanu i rafting saveza Republike Srpske g. Pastir istakao je da se zajednički došlo na ideju da se rijeka Vrbas i Sava počnu više iskorištavati kao turistički potencijali. Regata je dugačka 504 km, kreće ispred Rafting kluba "Kanjon" u Banjaluci 23. septembra, a 6. oktobra se stiže do ušća Save u Dunav. Sa lokalnim klubovima iz mjesta kroz koje regata prolazi promovisaće se turistički potencijali i zaštita životne sredine. Iz Banjaluke će krenuti ukupno 10 čamaca. Dnevno će se prelaziti između 40 do 50 km tako da će to biti i jedan dobar sportski poduhvat. Ovogodišnja regata će poslužiti da se sagledaju sve lokacije i da se za narednu godinu pripremi jedan ozbiljan turistički proizvod.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2621
Broj pregleda članka : 3429216
Imamo 104 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

16.05.2019.god.
Počinje „Balkanski skok prijateljstva 2019“
Opširnije...
 
07.05.2019.god.
Donacija knjiga iz Republike Srpske i predstavljanje izabranih djela Duška M. Petrovića u biblioteci u Loznici
Opširnije...

Prethodni događaji

18.05.2019.god.
Svečano otvoren „Balkanski skok prijateljstva 2019“
Opširnije...
 
09.05.2019.god.
Donirane knjige biblioteci Vukovog zavičaja u Loznici
Opširnije...
Преузмите Билтен