Ljubav je jača od mržnje

El. pošta Štampa PDF

Republika Srpska je svoj dvadeset sedmi rođendan proslavila pod motom „Ponosna i vječna“: centralnom manifestacijom na Trgu Krajine i svečanom akademijom u dvorani „Borik“ u Banjoj Luci, ali i prigodnim programima u drugim mjestima Republike Srpske i u zavičajnim društvima i udruženjima u Srbiji.

Proslava Dana Republike Srpske

9. januara ove godine, kao i svih prethodnih, ozarila su se lica radošću i uznijele duše ponosom svih koji su prisustvovali centralnoj proslavi u Banjoj Luci i svih onih koji su se uz tv prenos te manifestacije u svojim domovima osjećali kao da su i sami prisutni.

Svima koji vole Republiku Srpsku prijale su riječi ljubavi i snage, vjere i nade, koje su Republici Srpskoj, svim njenim građanima i prijateljima u svijetu uputili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i Njegova Svetost patrijarh srpski g. Irinej.

Od tada, pa evo tri dana neprestano, svi koji ne vole ili baš mrze Republiku Srpsku iskoristili su priliku da napadnu i našu Republiku, i naš 9. januar. Za mržnju je u sarajevskim medijima uvijek bilo mjesta, kao i u nekim zagrebačkim, pa su ti obilni izlivi mržnje povremeno ličili i na takmičenje. Laž je najvjerniji pratilac mržnje i to se u ovim danima višestruko potvrdilo – kako u Sarajevu, tako i u Zagrebu.

Odgovarati na javne izlive mržnje i laži težak je, pretežak posao, prije svega zato što se očekuje da na mržnju odgovarimo isto takvom mržnjom, a na laž jednakom ili još većom laži i ko nije spreman na to – i ne treba da odgovara.

Umjesto takvih odgovora jednom po jednom mrzitelju i svakom lažovu posebno, opredijelili smo se za riječi mira i ljubavi, pa s ponosom citiramo šta je na svečanosti u Banjoj Luci rekao Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine:

U prednosti su uvijek oni koji vole,
A mi volimo Republiku Srpsku.

Duško M. Petrović

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2861
Broj pregleda članka : 4309697
Imamo 99 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

03.02.2020.god.
Promocija knjige Luke Nikolića „Ratna dejstva Užičke vojske 1914. godine“
Opširnije...
 
28.01.2020.god.
Raspisan osmi konkurs za književnu nagradu Izvor 2020.
Opširnije...

Prethodni događaji

05.02.2020.god.
Održana promocija knjige „Ratna dejstva Užičke vojske u 1914. godini“
Opširnije...
 
26.01.2020.god.
U kvizu „Nemanjići“ Bilećani osvojili drugo mjesto!
Opširnije...
Преузмите Билтен