Ljubav je jača od mržnje

El. pošta Štampa PDF

Republika Srpska je svoj dvadeset sedmi rođendan proslavila pod motom „Ponosna i vječna“: centralnom manifestacijom na Trgu Krajine i svečanom akademijom u dvorani „Borik“ u Banjoj Luci, ali i prigodnim programima u drugim mjestima Republike Srpske i u zavičajnim društvima i udruženjima u Srbiji.

Proslava Dana Republike Srpske

9. januara ove godine, kao i svih prethodnih, ozarila su se lica radošću i uznijele duše ponosom svih koji su prisustvovali centralnoj proslavi u Banjoj Luci i svih onih koji su se uz tv prenos te manifestacije u svojim domovima osjećali kao da su i sami prisutni.

Svima koji vole Republiku Srpsku prijale su riječi ljubavi i snage, vjere i nade, koje su Republici Srpskoj, svim njenim građanima i prijateljima u svijetu uputili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i Njegova Svetost patrijarh srpski g. Irinej.

Od tada, pa evo tri dana neprestano, svi koji ne vole ili baš mrze Republiku Srpsku iskoristili su priliku da napadnu i našu Republiku, i naš 9. januar. Za mržnju je u sarajevskim medijima uvijek bilo mjesta, kao i u nekim zagrebačkim, pa su ti obilni izlivi mržnje povremeno ličili i na takmičenje. Laž je najvjerniji pratilac mržnje i to se u ovim danima višestruko potvrdilo – kako u Sarajevu, tako i u Zagrebu.

Odgovarati na javne izlive mržnje i laži težak je, pretežak posao, prije svega zato što se očekuje da na mržnju odgovarimo isto takvom mržnjom, a na laž jednakom ili još većom laži i ko nije spreman na to – i ne treba da odgovara.

Umjesto takvih odgovora jednom po jednom mrzitelju i svakom lažovu posebno, opredijelili smo se za riječi mira i ljubavi, pa s ponosom citiramo šta je na svečanosti u Banjoj Luci rekao Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine:

U prednosti su uvijek oni koji vole,
A mi volimo Republiku Srpsku.

Duško M. Petrović

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2681
Broj pregleda članka : 3603286
Imamo 84 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

09.07.2019.god.
Sutra u Matici srpskoj svečano uručenje priznanja „Bela golubica“
Opširnije...
 
03.07.2019.god.
Počinje Dvanaesta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu
Opširnije...

Prethodni događaji

10.07.2019.god.
Priznanje „Bela golubica“ Matiji Bećkoviću i Žan Кristofu Bisonu
Opširnije...
 
04.07.2019.god.
Otvorena Dvanaesta međunarodna umjetnička kolonija u Кrčedinu
Opširnije...
Преузмите Билтен