Svečana dodjela nagrada u okviru izložbe „100 žena - 100 minijatura“

El. pošta Štampa PDF

 

Sedma žirirana izložba „100 žena-100 minijatura“, koju tradicionalno organizuje Etno mreža, otvorena je u periodu od 15. do 22. juna u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gdje su danas svečano uručene nagrade autorima najuspješnijih eksponata.

Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade, Vladimir Marković, potpredsjednik Narodne skupštine, Keri Lava, ambasadorka Kanade u Srbiji, Violeta Jovanović, predsjednica Etno mreže i Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarca, na svečanosti

Svečanosti su prisustvovali Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije, Vladimir Marinković, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije, Keri Lava, ambasadorka Kanade u Srbiji, Violeta Jovanović, predsjednica Etno mreže i Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarca.

Izloženi eksponati u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu

U konkurenciji više od 100 ručnih radova od najfinije necane čipke i nadaleko čuvenog zmijanjskog veza sa UNESKO liste, danas su nagrađene pobjednice i najbolje „čuvarke tradicije“ u 2020. godini. To su Slavica Vasović iz Sombora, Sonja Jovićević iz Beograda, Evica Đurić iz Velikog Gradišta, Danijela Jerinkić iz Kikinde i Mima Došenović iz Inđije.

Na sedmoj žiriranoj izložbi „100 žena-100 minijatura“ u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu

Izložba je organizovana sa ciljem aktivnog čuvanja tradicionalnog nasljeđa Srbije i kako bi se žene i mladi koji se bave proizvodnjom rukotvorina motivisali da svoje vještine unaprijede i profesionalizuju se u proizvodnji rukotvorina za tržište.

Anja Vukelić i Borislav Maksimović saradnici u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji sa Violetom Jovanović, predsjednicom Etno mreže

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Etno mreža već dugi niz godina uspješno sarađuju na brojnim projektima, a današnjoj svečanosti prisustvovali su Borislav Maksimović, saradnik za kulturu i Anja Vukelić, saradnik za medije u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2992
Broj pregleda članka : 4949057
Imamo 73 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

28.07.2020.god.
Otvaranje Međunarodne umjetničke kolonije „Krčedin 2020"

Opširnije...
 
29.06.2020.god.
Sutra tradicionalna priznanja NJ.K.V. Prestolonasljednika Aleksandra
Opširnije...

Prethodni događaji

03.08.2020.god.
Prvi dio međunarodne umjetničke kolonije u Krčedinu
Opširnije...
 
30.06.2020.god.
Tradicionalno priznanje najboljiim maturantima srednjih škola Srbije i Republike Srpske ni pandemija virusa konora nije prekinula
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму