Svečana dodjela nagrada u okviru izložbe „100 žena - 100 minijatura“

El. pošta Štampa PDF

 

Sedma žirirana izložba „100 žena-100 minijatura“, koju tradicionalno organizuje Etno mreža, otvorena je u periodu od 15. do 22. juna u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, gdje su danas svečano uručene nagrade autorima najuspješnijih eksponata.

Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade, Vladimir Marković, potpredsjednik Narodne skupštine, Keri Lava, ambasadorka Kanade u Srbiji, Violeta Jovanović, predsjednica Etno mreže i Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarca, na svečanosti

Svečanosti su prisustvovali Zorana Mihajlović, potpredsjednica Vlade Srbije, Vladimir Marinković, potpredsjednik Narodne skupštine Srbije, Keri Lava, ambasadorka Kanade u Srbiji, Violeta Jovanović, predsjednica Etno mreže i Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarca.

Izloženi eksponati u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu

U konkurenciji više od 100 ručnih radova od najfinije necane čipke i nadaleko čuvenog zmijanjskog veza sa UNESKO liste, danas su nagrađene pobjednice i najbolje „čuvarke tradicije“ u 2020. godini. To su Slavica Vasović iz Sombora, Sonja Jovićević iz Beograda, Evica Đurić iz Velikog Gradišta, Danijela Jerinkić iz Kikinde i Mima Došenović iz Inđije.

Na sedmoj žiriranoj izložbi „100 žena-100 minijatura“ u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu

Izložba je organizovana sa ciljem aktivnog čuvanja tradicionalnog nasljeđa Srbije i kako bi se žene i mladi koji se bave proizvodnjom rukotvorina motivisali da svoje vještine unaprijede i profesionalizuju se u proizvodnji rukotvorina za tržište.

Anja Vukelić i Borislav Maksimović saradnici u Predstavništvu R. Srpske u Srbiji sa Violetom Jovanović, predsjednicom Etno mreže

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Etno mreža već dugi niz godina uspješno sarađuju na brojnim projektima, a današnjoj svečanosti prisustvovali su Borislav Maksimović, saradnik za kulturu i Anja Vukelić, saradnik za medije u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3057
Broj pregleda članka : 6303901
Imamo 147 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

24.12.2020.god.
Poznati dobitnici književne nagrade „Izvor“ - za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju
Opširnije...
 
16.12.2020.god.
Otvaranje izložbe „Koncentracioni logor Jasenovac 1941-1945. godine“
Opširnije...

Prethodni događaji

25.12.2020.god.
Laureatima uručene književne nagrade „Izvor“
Opširnije...
 
21.12.2020.god.
Završen 2. Kongres privrednika srpskih krajeva
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму