Svečano otvaranje prostorija SPKD „Prosvjeta“ u Beogradu

El. pošta Štampa PDF
22.12.2016.god.
Svečano otvaranje prostorija SPKD „Prosvjeta“ u Beogradu

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović će u petak, 23. decembra, u 12 sati u Palati Beograd (Masarikova 5, sprat 13, soba 113) svečano otvoriti prostorije beogradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ osnovano je 1902. godine u sa ciljem očuvanja srpske kulture i identiteta u Bosni i Hercegovini. Danas na prostorima svih srpskih zemalja postoji i uspješno radi veliki broj odbora ovog društva.

Među osnovnim ciljevima i zadacima „Prosvjete“, ističu se: proučavanje istorije i života Srba; proučavanje i njegovanje srpske kulturne baštine; organizovanje i podsticanje naučnog, umjetničkog i književnog rada; izdavanje publikacija; širenje i popularisanje knjige; čuvanje jezičkog identiteta srpskog naroda zasnovanog na vukovskoj tradiciji; njegovanje uspomena iz prošlosti Srba davanjem inicijativa i pomaganjem u osnivanju muzeja; očuvanje ćiriličkog pisma; osnivanje kulturno-umjetničkih društava; saradnja sa institucijama Srpske pravoslavne crkve itd.

Beogradski odbor SPKD „Prosvjeta“ je neprofitno udruženje osnovnao 2015. godine, a posvećeno je razvoju srpskog jezika i pisma, nauke, kulture, prosvjete i umjetnosti.

 

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму