Mušičarenje (Fly-fishing)

Кultura mušičarenja se vodi parolom „uhvati i pusti“, što čini najveće zadovoljstvo onom ko se bavi ovom sportskom disciplinom ribolova. Nakon ulova, svaku ribu treba osloboditi i ponovo vratiti u vodu.

Izuzetne uslove za mušičarenje, ribolovci će naći u jugozapadnom dijelu Republike Srpske, na rijekama Plivi i Ribniku. Ove rijeke su odavno smještene na svjetsku mapu ribolovaca, kao mjesta sa najinteresantnijim revirima za mušičarenje.

Vode ovih rijeka spadaju u vode prve klase. U njihovim tokovima svoje stanište su našle ribe iz porodice salmonide (lipljan i pastrmka) što je najvjerniji znak nezagađenosti. Zahvaljujući pristupačnim i sređenim prilazima, izgrađenoj infrastrukturi i smještajnim kapacitetima, Ribnik i Pliva privlače veliki broj mušičara iz svijeta.

MušićarenjeRijeka Pliva izvire u mjestu Pljeva, 6 km uzvodno od Šipova. Ova rijeka izuzetne bistrine i ljepote, sa velikim bogatstvom podvodnog svijeta, predstavlja jednu od najpogodnijih rijeka za mušičarenje u Evropi.

Nizvodno od izvora, u dužini od 5 km nalazi se najljepši dio za mušičarenje i centar sportskih aktivnosti u slivu rijeke Plive. Već duži niz godina tu se odvijaju značajna takmičenja i prvenstva u mušičarenju, kao i značajne manifestacije koje imaju za cilj promociju sliva rijeke Plive i sportskog ribolova. Najpopularnija od njih je manifestacija „Dani na Plivi“, koja se održava u julu i koja svojim bogatim sadržajem privlači veliki broj posjetilaca i takmičara u raznim sportskim disciplinama. Najznačajniji dio takmičenja je „Zlatni lipljan“, koje okuplja vrhunske majstore mušičarenja.

Rijeka Ribnik nastaje od nekoliko veoma jakih izvora i svojim kratkim, a vodom bogatim tokom, predstavlja izuzetno mjesto za mušičarenje. Na putu do ušća u rijeku Sanu, Ribnik omogućava lagan i dobar prilaz svom toku. Zahvaljujući bogatom ribljem fondu, organizovanoj i razvijenoj ponudi koja privlači veliki broj mušičara iz evropskih zemalja, ova rijeka je postala atraktivna svjetska destinacija za mušičarenje. To potvrđuju brojna regionalna i svjetska takmičenja iz sportskog ribolova, kao i svakodnevna ponuda “Ribnik-flaj-fišing centra” koji će ljubiteljima mušičarenja omogućiti usluge profesionalnih vodiča, ribolovne dozvole, boravak u luksuznim vilama na obali rijeke u skladu sa najvišim standardima.
Više informacija na: www.ribnikflyfish.com

Više informacija o lovu i ribolovu u Republici Srpskoj pogledajte ovdje.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9164861
Imamo 160 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму