Početna Stručna praksa i usavršavanje studenata

Stručna praksa i usavršavanje studenata

El. pošta Štampa PDF

Stručna praksa i usavršavanje studenata

U saradnji sa univerzitetima, odnosno fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji sprovodimo projekat obezbjeđivanja stručne prakse i pružanja mogućnosti za usavršavanje koji podrazumijevaju prisustvo i angažman studenata iz Republike Srpske i Srbije u institucijama i kompanijama u Srbiji, odnosno Republici Srpskoj.

 

Pozivamo sve zainteresovane institucije i kompanije u Srbiji i Republici Srpskoj da se uključe u naš program obezbjeđivanja stručne prakse za studente.

Takođe, pozivamo sve zainteresovane studente da se u skladu sa trenutno otvorenim konkursom prijave za obavljanje prakse.

Detaljan plan angažovanja, broj studenata i trajanje prakse usklađuju se prema usvojenim principima sa svakom institucijom odnosno kompanijom posebno, u skladu sa njihovim potrebama i specifičnostima.

Projekt podrazumijeva stvaranje uslova za uspostavljanje recipročne prakse, tj. da studenti iz Republike Srpske obavljaju praksu u Srbiji i obrnuto.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u navedenom projektu, molimo Vas da popunite odgovarajući obrazac Prijava za kompaniju/instituciju ili obrazac Prijava za studente.

Popunjen obrazac pošaljite na el. adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili poštom na adresu:
Predstavništvo Republike Srpske – Ustanova za unapređenje ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i sportske saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, Bulevar despota Stefana 4/IV, 11000 Beograd, Srbija

Ciljevi projekta

  • obezbjeđivanje stručne prakse za studente završnih godina fakulteta ili postdiplomskih studija i upoznavanje sa konkretnim poslovnim zadacima u okviru pojedinačnih zanimanja
  • razmjena znanja i iskustava između studenata istih obrazovnih profila iz Republike Srpske i Srbije
  • upoznavanje poslodavaca sa budućim potencijalnim saradnicima

Faze projekta

  1. prikupljanje prijava za učešće u projektu
  2. odabir institucija i kompanija koje su zainteresovane da studentima ponude obavljanje stručne prakse
  3. odabir studenata koji ispunjavaju utvrđene uslove
  4. organizovanje i praćenje obavljanja studentske prakse
  5. kontinuirano organizovanje stručne prakse i razmjene studenata između Republike Srpske i Srbije

Obavještenje o sedmom konkursu

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka u Banja Luci i Radio televizijom Srbije, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovalo je stručnu praksu za sedmu grupu studenata iz Republike Srpske. Osmoro studenata žurnalistike iz Republike Srpske bilo je na srtučnoj praksi u Radio televiziji Srbije u periodu od 17. do 28. avgusta. Za studente na praksi Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji obezbijedilo je smještaj, hranu i troškove gradskog prevoza.
Obavještenje o rezultatima sedmog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o šestom konkursu

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka iz Banjaluke i dnevnim listom „Politika”, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovalo je stručnu praksu za šestu grupu studenata iz Republike Srpske. Sedmoro studenata žurnalistike iz Republike Srpske obavljalo je stučnu praksu u dnevnom listu „Poltika“ u periodu od 21. jula do 1. avgusta. Za studente na praksi Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji obezbijedilo je smještaj, hranu i troškove gradskog prevoza.
Obavještenje o rezultatima šestog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o petom konkursu

U okviru petog dijela realizacije projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata" koji Predstavništvo Republike Srpske organizuje u saradnji sa institucijama u Srbiji i fakultetima iz Republike Srpske, sedmoro studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke, obavljalo je stručnu praksu u Institutu "Mihajlo Pupin" iz Beograda u periodu od 22. jula do 02. avgusta 2013. godine. Za to vrijeme Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu je obezbijedilo hranu i smještaj za studente u Vili Republike Srpske.
Obavještenje o rezultatima petog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o četvrtom konkursu

U okviru četvrtog dijela realizacije projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata" koji Predstavništvo Republike Srpske organizuje u saradnji sa institucijama u Srbiji i fakultetima iz Republike Srpske, sedmoro studenata novinarstva univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu obavljalo je stručnu praksu u Radio-televiziji Srbije u periodu od 29. oktobra do 9. novembra 2012. godine. Predstavništvo je obezbijedilo hranu i smještaj za studente u Vili Republike Srpske.
Obavještenje o rezultatima četvrtog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o trećem konkursu

U okviru trećeg dijela realizacije projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata" koji Predstavništvo Republike Srpske organizuje u saradnji sa institucijama u Srbiji i fakultetima iz Republike Srpske, četvoro studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke i troje studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, obavljali su stručnu praksu u Institutu "Mihajlo Pupin" iz Beograda u periodu od 10. do 21. oktobra 2011. godine. Za to vrijeme Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu obezbijedilo je hranu i smještaj za studente u Vili Republike Srpske.
Obavještenje o rezultatima trećeg konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o drugom konkursu

U saradnji sa Agrobankom a.d. Beograd i Ekonomskim fakultetom u Banjoj Luci, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovalo je obavljanje stručne prakse za drugu grupu od sedam studenata iz Republike Srpske. Studenti su pohađali obuku u Školskom centru Agrobanke u Beogradu od 11. do 15. maja 2011. godine, a nakon toga su obavljali stručnu praksu u ekspoziturama Agrobanke u trajanju od dvije sedmice. Predstavništvo je obezbijedilo smještaj i hranu za studente za vrijeme njihovog boravka u Beogradu.
Obavještenje o rezultatima drugog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o prvom konkursu

U saradnji sa Agrobankom a.d. Beograd i Ekonomskim fakultetom u Istočnom Sarajevu, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je organizovalo obavljanje stručne prakse za sedam studenata iz Republike Srpske. Studenti su pohađali obuku u Školskom centru Agrobanke u Beogradu u periodu od 02. do 06. marta 2011. godine, a nakon toga su obavljali stručnu praksu u ekspoziturama Agrobanke u trajanju od dvije sedmice.
Obavještenje o rezultatima 1. konkursa pogledajte ovdje.


Ukoliko imate dodatna pitanja ili prijedloge, obratite nam se putem opcije Postavite pitanje.

 
Поставите питање
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 2709
Broj pregleda članka : 3683270
Imamo 92 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

14.08.2019.god.
Sutra u Užicu svečano otvaranje manifestacije „Licidersko srce“, a u petak „Srce“ je u Republici Srpskoj, u Andrićgradu i Višegradu
Opširnije...
 
07.08.2019.god.
Кonferencija za novinare povodom XI Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“
Opširnije...

Prethodni događaji

18.08.2019.god.
Ministar Klokić na manifestaciji „Licidersko srce“: Djeca u svijet nose lijepe uspomene iz Republike Srpske
Opširnije...
 
16.08.2019.god.
Sinoć u Užicu svečano otvoreno 11. „Licidersko srce", festival sutra u Republici Srpskoj, u Višegradu i Andrićgradu
Opširnije...
Преузмите Билтен