Почетна Активности Информативна сарадња

Информативна сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Представништво ради на подстицању сарадње између медија из Републике Српске и Србије у циљу стварања услова и амбијента за објективно информисање.


Активности Представништва на пољу информативне сарадње

Одржавање и ажурирање веб-сајта Представништва Републике Српске у Србији

Представништво је успоставило вебсајт 2010. године који је до сада свакодневно одржаван и редовно ажуриран. С обзиром да је у међувремену дошло до интензивног развоја и успостављања нових веб-стандарда, Представништво ће креирати нови вебсајт усклађен са новонасталим промјенама у техничком смислу. Такође, нови вебсајт ћемо прилагодити и проширити новим садржајима како бисмо на још прегледнији и транспарентнији начин приказали наше дјеловање, као и презентовали све потенцијале Републике Српске. Наставићемо са редовним ажурирањем података, објављивањем Билтена и Економских прегледа из Републике Српске и Србије, као и објављивањем јавних позива, извјештаја и најактуелнијих вијести из привреде и других области из Републике Српске и Србије.

 

Сарадња са медијима и најаве актуелних активности и догађаја

Као и до сада, и у наредном периоду Представништво ће сарађивати са медијима из Републике Српске и Србије. Јавност ће бити информисана о свим значајним активностима Представништва. И убудуће ћемо најављивати и обавјештавати медије о свим важним посјетама и активностима представника из Републике Српске у Србији и пружати информације о нашем раду у складу са захтјевима новинара и медијских кућа. Планирамо да наставимо да према потреби организујемо конференције за медије поводом значајних манифестација и догађаја који се одржавају у Републици Српској или у Србији, а тичу се Републике Српске или сарадње између Републике Српске и Србије. Позивамо све медије из Републике Српске и Србије који су заинтересовани да прате наш рад и извјештавају о нашим активностима да нам се обрате.

 

Јачање сарадње са информативним службама министарстава и институција Републике Српске и Републике Србије

У циљу даљег продубљивања и јачања веза између Републике Србије и Републике Српске, као и што успјешније афирмације Републике Српске у Србији, Представништво ће успоставити директну сарадњу са свим информативним службама министарстава и институција Републике Српске и Републике Србије, те континуирано представљајући потенцијале Републике Српске и пружајући информације о нашем раду и активностима, пружати свеобухватну информативну подршку и обављати медијаторску улогу између две земље у процесу интензивирања њихове међусобне сарадње.

 

Дневни интернет прес-клипинг

У оквиру информативне активности, а за интерне потребе, Представништво ће наставити да свакодневно прати и анализира медијске прилоге на интернету. Ради се првенствено о кључним догађајима и актерима из политичког, привредног, научног, културног и вјерског живота у Републици Српској и БиХ, као и о активностима самог Представништва Републике Српске.

 

Присуство на друштвеним мрежама

Као што смо и раније најављивали Представништво планира да комплетира своје облике присуства на Интернету, односно на друштвеним мрежама (Фјесбук, Твитер). Такође, планирамо да на Јутјуб платформи изложимо велику количину до сада прикупљених видео материјала (снимци манифестација, скупова, конференција за медије, сајмова у организцаији Представништва и сл.) које посједујемо у својој архиви.

 

Сарадња са пословним порталом еКапија

Представништво са пословним порталом „еКапија“ остварује дугогодишњу сарадњу на припреми и изради Економских прегледа из Србије и Републике Српске. И у наредној години, Представништво ће наставити са том праксом. Сарадња ће се наставити и на пројекту „Скенирање општина и градова у Републици Српској" у оквиру којег се прикупљају информације о привредним и инвестиционим могућностима општина из Републике Српске, које се систематизују и објављљују на сајту Представништва и порталу „еКапија“, а затим и презентују најважнијим инвеститорима у Србији и БиХ.

 

Реализацију и информације о свим активностима можете пратити у рубрици Актуелности.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16246174
Имамо 121 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму