Почетна Актуелности Претходни догађаји Признања за више од 600 најбољих матураната из Српске и Србије
Ел. пошта Штампа ПДФ
30.06.2022.год.
Признања за више од 600 најбољих матураната из Српске и Србије

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује најбоље средњошколце из Србије и Р. Српске

Фондација престолонасљедника Александра Карађорђевића за образовање и културу наградила је и ове године више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске за изузетне резултате постигнуте у средњој школи и поводом тога данас је одржана онлајн церемонија додјеле признања.

Наталија Тривић, министар просвјете и културе Р. Српске

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је поводом тога да снага сабрана у знању, вјештинама и савременој умјешности будућих генерација представља снагу друштва данас и у будућности.

Тривићева је изразила увјерење да награђени ученици, осим родитељима и старатељима, захвалност дугују и професорима који су незаобилазна и често најважнија карика на путу њиховог успјеха и напретка током школовања, те стога заслужују њену и захвалност Министарства просвјете и културе Српске.

„Процесом реформе свих нивоа образовања у Српској учинили смо значајне помаке у смислу унапређења васпитно-образовног процеса, те побољшања квалитета рада са ученицима и усвајања знања, чиме смо поносни, што јасно одређује нашу опредијељеност да у том смјеру наставимо, градећи тако и чврсте темеље за њихову сигурну будућност у Републици Српској, односно Србији", нагласила је Тривићева.

Она је све ове паметне младе људе позвала да своје изузетне потенцијале и вјештине испољавају градећи каријере у својој земљи, јер су за њену свијетлу будућност и просперитет највреднији гарант.

Бранко Ружић, министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије

Министар просвјете, науке и технолошког развоја Србије Бранко Ружић захвалио је Његовом краљевском височанству престолонасљеднику Александру и Фондацији за образовање и културу што су препознали начин на који је потребно трасирати пут најбољих међу сјајним ђацима које имају Србија и Српска.

Он је истакао да је иза награђених ученика 12 година великог рада и учења, а пут који предстоји је велики и тежак.

„Својим резултатима сврстали сте се у најјаче снаге које имају Србија и Република Српска", нагласио је Ружић и додао да је велико задовољство бити у присуству најбољих ученика које имају Србија и Република Српска.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић

Престолонасљедник Александар поручио је награђаним ученицима да су они будућност Србије и Републике Српске, које само знањем могу да напредују и да се развијају.

Он је захвалио Министарству просвјете и културе Републике Српске, Министарству просвјете, науке и технолошког развоја Србије, компанији НЦР и Линк групи на подршци и што су препознали значај овог пројекта.

Принц Александар подсјетио је да је и ове и претходне године свечаност организована онлајн, те изразио наду да ће матуранти од сљедеће године поново долазити овим поводом у Бели двор.

Представништво Републике Српске у Србији је у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и ове године организовало учешће најбољих матураната средњих школа из Републике Српске на овој манифестацији.

Похвалнице и поклони, због епидемиолошких мјера, биће послати  ученицима на адресе њихових школа и уручени од стране представника школа

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3658
Број прегледа чланка : 16295607
Имамо 197 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.12.2023.год.
Представа „Милка и Неђо” 10. децембра у Београду
Опширније...
 
04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму