Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Представништво ради на успостављању и развијању сарадње између спортских организација и спортских савеза Републике Српске и Србије. С обзиром да је до сада потписано неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије, Представништво ће се по потреби укључивати у реализацију договорених активности. Као и до сада Представништво ће спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње за 2020. годину

Подршка спортистима из Републике Српске приликом њихових наступа у Србији

У протеклом периоду потписано је неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије и интензивирана је сарадња између спортских организација. Представништво ће се, по потреби, укључивати у реализацију договорених активности и, као и до сада, спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.

 

Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука

Представништво ће пружити подршку у организовању и реализацији и наредне 14. Међународне бициклистичке трке Београд -Бања Лука која ће се одржати у периоду од  21. до 25. априла 2020. године. Ова трка је први пут стартовала 2007. године, те се исте године нашла у календару Свјетске бициклистичке уније УЦИ, а након 13 издања трка је једна од највећих спортских догађаја у обје земље, и са оценом 10 и уласком у 50 најбоље организованих трка на свијету свих времена, постала је симоб бициклизма и два града које спаја.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства“

Представништво ће и ове године подржати одржавање међународне манифестације „Балкански скок пријатељства“ коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије. На овој манифестацији која се изводи на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ сваке године учествују и падобранци из Републике Српске.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће и у 2020. години подржати одржавње традиционалне манифестације „Спортски сусрети ратних-војних инвалида из Требиња и Београда“. Спортисти ратни војни инвалиди из Требиња и Београда такмиче се у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3269
Број прегледа чланка : 10032946
Имамо 132 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

21.12.2021.год.
Свечано уручење књижевне награде Извор
Опширније...
 
15.12.2021.год.
Почела студентска конференција „Мост“
Опширније...

Претходни догађаји

11.01.2022.год.
Српска на добром путу, веза са Србијом нераскидива
Опширније...
 
23.12.2021.год.
Награда „Извор“ припала Биљани Станисављевић и Весни В. Радовић
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму