Почетна Активности Спортска сарадња

Спортска сарадња

Ел. пошта Штампа ПДФ

Представништво ради на успостављању и развијању сарадње између спортских организација и спортских савеза Републике Српске и Србије. С обзиром да је до сада потписано неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије, Представништво ће се по потреби укључивати у реализацију договорених активности. Као и до сада Представништво ће спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње

Подршка спортистима из Републике Српске приликом њихових наступа у Србији

У протеклом периоду потписано је неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије и интензивирана је сарадња између спортских организација. Представништво ће се, по потреби, укључивати у реализацију договорених активности и, као и до сада, спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.

 

Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука

Представништво ће пружити подршку у организовању и реализацији и наредне Међународне бициклистичке трке Београд -Бања Лука. Ова трка је први пут стартовала 2007. године, те се исте године нашла у календару Свјетске бициклистичке уније УЦИ, а трка је постала један од највећих спортских догађаја у обје земље, и са оценом 10 и уласком у 50 најбоље организованих трка на свијету свих времена, постала је симоб бициклизма и градова које спаја.

 

Међународна манифестација „Балкански скок пријатељства“

Представништво ће и ове године подржати одржавање међународне манифестације „Балкански скок пријатељства“ коју организује Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије. На овој манифестацији која се изводи на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ сваке године учествују и падобранци из Републике Српске.

 

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво ће подржати одржавње традиционалне манифестације „Спортски сусрети ратних-војних инвалида из Требиња и Београда“. Спортисти ратни војни инвалиди из Требиња и Београда такмиче се у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу.

 

Меморијални турнир „Аврам“

Представништво ће, као и претходних година, подржати Меморијални турнир „Аврам“ који се одржава у Старим Бановцима, на стадиону ФК „Дунав“. Ову манифестацију организује Завичајног удружење Бирач-Дрина. Турнир се организује у циљу подстицаја активизма код младих из Србије и Републике Српске, као и очувања сјећања на оснивача пуковника ВРС и првог предсједника удружења Бирач-Дрина Миленка Аврамовића. На турниру у малом фудбалу учествују екипе из општина у Републици Српској и Србије. Поред малог фудбала учесници се такмиче и у шаху, бацању камена с рамена и надвлачењу конопца.

 

Дорћолијада спорта, здравља и културе трећег доба

Представништво ће, као и до сада, пружити подршку смотри спорта, здравља, рекреације, културе и дружења припадника трећег доба под називом „Дорћолијада“. На овој манифестацији учествују такмичари из Србије, Републике Српске и дијаспоре. „Дорћолијада“ се одржава у организацији Београдског покрета трећег доба под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда. У оквиру манифестације организују се и међугенерацијски сусрети припадника трећег доба и дјеце предшколског узраста.

 

Реализацију и информације о овим активностима можете пратити у рубрици Актуелности.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3658
Број прегледа чланка : 16295599
Имамо 203 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.12.2023.год.
Представа „Милка и Неђо” 10. децембра у Београду
Опширније...
 
04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму