Почетна Актуелности Најава догађајa У уторак у Представништву - свечано уручење књижевних награда „Извор“
Ел. пошта Штампа ПДФ
30.01.2023.год.
У уторак у Представништву - свечано уручење књижевних награда „Извор“
У уторак, 31. јануара 2023. у 12 сати, у сали Представништва Републике Српске у Србији, Београд, Булевар деспота Стефана 4/IV, шеф Представништва Млађен Цицовић уручиће књижевне награде „Извор“ добитницима овог признања на јубиларном десетом конкурсу за наjљепшу пјесму и најљепшу причу у 2022. години.

На јубиларни десети конкурс Представништва Републике Српске у Србији и Редакције часописа „Жрнов“ за књижевну награду „Извор“ за најљепшу пјесму и најљепшу причу о завичају су, као и претходних година, стигли радови из Србије, Српске и расијања, али и радови  двоје аутора из Сјеверне Македоније и Бугарске.

Десет година конкурса за књижевну награду „Извор“ прилика је да се подсјетимо и претходних девет година. На Међународном београдском сајму књига октобра ове године Представништво Републике Српске и часопис „Жрнов“ представиће зборник најбољих радова у десет година књижевне награде „Извор“. Биће то прилика не само да се стваралаштво подстакнуто овим конкурсом свеобухватно представи културној јавности Србије и Српске, него и да се завичају као књижевној теми посвете дјела и других умјетности, ликовних и музичких.

Награде су и ове године: грамате и новчани износи. Награђени радови биће објављени у првом слиједећем издању часописа „Жрнов“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3498
Број прегледа чланка : 14220423
Имамо 181 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.03.2023.год.
„Мали победник 2023“
Опширније...
 
20.03.2023.год.
Обиљежавање годишњице почетка агресије НАТО пакта на СРЈ
Опширније...

Претходни догађаји

23.03.2023.год.
Цицовић: Бестијално бомбардовање и Србије и Српске
Опширније...
 
19.03.2023.год.
Студенти и ученици из Српске наступили на Београдском фестивалу хармонике
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму