Ел. пошта Штампа ПДФ
29.03.2023.год.
„Мали победник 2023“

Фестивал поезије београдских основних школа „Мали победник“ одржаће се 31. марта 2023. године у 12 сати у свечаној сали Удружењa књижевника Србије, Француска 7, уз присуство такмичара, жирија и навијача. Своја пјесничка пера укрстиће финалисти конкурса „Малог победника“ a најбоље на фестивалу бираће жири у саставу: Слободан Станишић, Љубивоје Ршумовић и Урош Петровић. Гост фестивала биће и књижевник Мирослав Кокошар. Програм ће водити и дjецу и публику забављати Данило Маринковић, фронтмен групе „Аман Заман“ и композитор многих пjесама за дjецу. Фестивал „Мали победник“ организује удружење „Култарт“ из Београда уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Млади пјесници бориће се за награде у двије категорије – млађој (од првог до четвртог разреда) и старијој (од петог до осмог). Биће додијељене по једна прва, двије друге и три треће награде у обје категорије, а биће проглашен и апсолутни побједник фестивала. Седморо најбољих (прве и друге награде и апсолутни побједник фестивала), квалификоваће се за финале једног од највећих фестивала поезије у региону (са преко 8.000 радова и преко 4.500 учесника на конкурсу) „Дјечије царство“ у Бањој Луци.

„Мали победник“ је изборно такмичење за Међународни фестивал дjечије поезије „Дјечије царство“ у Бањалуци. То је фестивал који афирмише дјечије стваралаштво, фестивал који подстиче креативност, такмичарски дух, здраву конкуренцију и тимски рад (кроз рад школских секција). „Мали победник“ креира простор за дружење, међусобну сарадњу и размјену искустава и за ученике и за наставнике, његује младе таленте, ствара нове генерације пјесника, али и промовише сарадњу између Републике Српске и Србије, Бање Луке и Београда.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3560
Број прегледа чланка : 14742267
Имамо 163 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

08.06.2023.год.
Tрибина „Деколонизација БиХ и самоопредјељење Српске“
Опширније...
 
06.06.2023.год.
Отварање изложбе ликовних радова особа са Дауновим синдромом
Опширније...

Претходни догађаји

03.06.2023.год.
На „Романијској вечери“ у Београду окупио се велики број људи поријеклом са Сарајевско-Романијске регије
Опширније...
 
03.06.2023.год.
Одржани спортски сусрети ратних војних инвалида Требиња и Београда
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму