Почетна Актуелности Најава догађајa Сутра у Нишу свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији 2023.“
Ел. пошта Штампа ПДФ
25.09.2023.год.
Сутра у Нишу свечано затварање манифестације „Дани Српске у Србији 2023.“

У Народном позоришту у Нишу ће сутра, 26. септембра у 19.30, једанаесту манифестацију „Дани Српске у Србији“ пригодном беседом затворити господин Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу. Госте и публику претходно ће у име Града Ниша поздравити Драгана Сотировски, градоначелник Ниша, а у име организатора манифестације говориће Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији. У уметничком делу свечаног затварања биће концерт групе „Оне три“ из Бање Луке. Вокали: Ружица Чавић Томићевић, Светлана Цеца Видовић и Маја Татић.

Свечаном затварању манифестације претходиће пријем који ће Градоначелник Ниша госпођа Сотировски приредити у 18 сати, у Градској управи, за делегацију Републике Српске: Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији и Јелена Кусмук и Татјана Дувњак, савjетници у Представништву Републике Српске у Србији.

Сутра, 25. септембра такође у Нишу, у свечаној сали Огранка САНУ, на Универзитетском тргу у 12 сати, Академија наука и умјетности Републике Српске представиће првих пет томова Енциклопедије Републике Српске. О овом значајном пројекту Академије говориће академици Рајко Кузмановић, предсједник, Драгољуб Мирјанић, потпредсједник и Драго Бранковић, генерални секретар АНУРС-а. Промоцији на Универзитетском тргу просуствоваће Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу, Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији и Драгана Сотировски, градоначелник Ниша са сарадницима.

У манифестацији „Дани Српске у Србији“, коју Представништво Републике Српске у Србији сваке године организује у жељи да у само седам дана грађанима Србије и Србији представи културу, уметност, привреду, науку и просвету Републике Српске, ове године је изведено 12 програма у 11 градова Србије: Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву, Зрењанину Крушевцу, Суботици, Сомбору, Чачку, Бајиној Башти и Нишу, са више од 160 учесника из Бање Луке, Требиња, Градишке Источног Сарајева и Београда.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3657
Број прегледа чланка : 16290180
Имамо 186 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

04.12.2023.год.
У сриједу у подне уручење књижевних награда „Извор“
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...

Претходни догађаји

06.12.2023.год.
Награда „Извор“ Драгици Грбић из Вишеграда и Драгану Величковићу из Грделице
Опширније...
 
30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму