Почетна Актуелности Претходни догађаји Министар Клокић са сарaдницима у посјети Влади АП Војводине
Ел. пошта Штампа ПДФ
17.03.2021.год.
Министар Клокић са сарaдницима у посјети Влади АП Војводине

Министрa у Влади Републике Српске Златана Клокића са сарадницима примио је данас у Новом Саду, Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

На састанку се разговарало о наставку и оснаживању сарадње између Покрајине Војводине и Републике Српске на институционалном нивоу, као и о дефинисању конкретних аранжмана на основу којих ће ресорни покрајински секретаријати утврдити правце повезивања са партнерима из Републике Српске у различитим тематским областима.

Министар Клокић са сардницима и шеф Представништва Млађен Цицовић у посјети Влади АП Војводине

Софић и Клокић су се сагласили да су се Република Србија и АП Војводина у протеклих неколико година позиционирале као лидери у региону када је реч о страним инвестицијама и коришћењу капацитета за ефикасно повлачење средстава из европских, претприступних и других фондова, како у прекограничној сарадњи, тако и у другим развојним програмима.

„У свему томе незаобилазна је размена стручне и техничке помоћи у изградњи институционалних капацитета у процесу евроинтеграција и имплементацији правних тековина Европске уније“, поручио је ресорни секретар Софић и истакао да важну улогу у томе може имати покрајински Фонд „Европски послови“, који је основан још 2010. године, а данас располаже значајним и богатим искуством и стручним знањем у евроинтеграцијама.

С тим у вези, током састанка се дискутовало о могућностима за оснивање институције која би по узору на Фонд „Европски послови“ АП Војводине била формирана и у Републици Српској.

Састанак министра Клокића са сарадницима и шефом Представништва Млађена Цицовића у Влади АП Војводине

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић захвалио је на континуираној подршци коју Покрајинска влада путем својих институција пружа Републици Српској у свим стратешким питањима, посебно у реализацији важних регионалних пројеката који доприносе бољем животу грађана.

Састанку у Покрајинској влади, осим првих сарадника ресорног секретара и министра за европске интеграције и међународну сарадњу, присуствовали су генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, директор Фонда „Европски послови“ АП Војводине Александар Симурдић, директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађeн Цицовић.

Данашњи састанак у Новом Саду и јучерашње састанке у Београду у Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Фонду за развој Републике Србије организовало је Представништво Републике Српске у Србији.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3126
Број прегледа чланка : 7676634
Имамо 177 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.06.2021.год.
Трибина „Српски идентитет“
Опширније...
 
15.06.2021.год.
Промоција књиге „Српско-руски, руско-српски односи“
Опширније...

Претходни догађаји

15.06.2021.год.
Библиотеци у Шиду поклоњене књиге за слијепе и слабовиде
Опширније...
 
14.06.2021.год.
Поклоњене књиге за слијепе и слабовиде библиотеци у Кикинди
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму