Почетна Актуелности Претходни догађаји Цвијановић, Брнабић: Стратешки интерес реализација заједничких пројеката
Ел. пошта Штампа ПДФ
16.04.2021.год.
Цвијановић, Брнабић: Стратешки интерес реализација заједничких пројеката

Предсједник Р. Српске Жељка Цвијановић са шефом Представништва Р. Српске у Србији Млађеном Цицовићем и сарадницима на састанку са премјерком Србије Аном Брнабић у Београду

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас (16.04.2021.г.) у Београду са премјерком Србије Аном Брнабић о сарадњи у области енергетике, раду на инфраструктурним пројектима, току вакцинације у циљу сузбијања корона вируса и другим питањима.

Предсједник Р. Српске Жељка Цвијановић са премјерком Србије Аном Брнабић у згради Владе Србије

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас након састанка да је стратешки интерес Српске реализација заједничких пројеката са Србијом као што су "Бук Бијела", Аеродром Требиње, гасификација Српске и изградња ауто-пута. Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изразила је наду да ће у мају моћи да посјети Републику Српску и да се крене у заједничке пројекте.

Цвијановићева је истакла да Србија и Република Српска годинама добро сарађују и труде се да реализују пројекте који су добри за грађане.

Предсједница Српске је честитала Србији на свему што је урадила током кризе и што је успјела да се позиционира на врху озбиљних држава.

Она је навела да и Српска, захваљујући јакој Србији, зна да има и одређени комодитет и одређену сигурност када је у питању ова епидемиолошка ситуација.

Цвијановићева је истакла да је задовољна због чињенице да се Србија, по ко зна који пут, и у овој кризи показала као јака и озбиљна држава са свим својим механизмима које је ставила у пуну функцију.

Предсједица Српске се још једном захвалила за реализацију бројних пројеката који су у протеклим годинама, како је рекла, оставили траг широм Српске и за посвећеност Владе, премијера и предсједника Србије томе.

Премјерка Брнабић је послије састанка са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић рекла да на сваком сусрету увијек има много тема за разговор, међу којима су заједнички пројекти који се имплементирају или се тек планирају за будућност..

Она се нада да ће током маја бити у могућности да посјети Републику Српску и да ће се кренути у неке заједничке пројекте које су владе Србије и Српске договарале на ранијим заједничким сједницама.

Брнабићева је додала да је разговарано и о ономе што је данас најважније, а то су сарадња и подршка, односно медицинска опрема, вакцине, евентуално производња вакцина у Србији, за коју је рекла да је увијек ту за Републику Српску.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3100
Број прегледа чланка : 7340654
Имамо 219 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

28..04.2021.год.
Документарни филм „Чувар части и поноса - Ђорђе Михаиловић“
Опширније...
 
27.04.2021.год.
Министар Петричевић сутра у Министарству привреде Србије са министарком Анђелком Атанасковић
Опширније...

Претходни догађаји

28.04.2021.год.
Атанасковић, Петричевић: Интензивирати реализацију раније договорених пројеката
Опширније...
 
25.04.2021.год.
Реиму побједа у Бањалуци и жута мајица
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму