Почетна Актуелности Претходни догађаји Атанасковић, Петричевић: Интензивирати реализацију раније договорених пројеката
Ел. пошта Штампа ПДФ
28.04.2021.год.
Атанасковић, Петричевић: Интензивирати реализацију раније договорених пројеката

Министар привреде и предузетништва Р. Српске Вјекослав Петричевић и шеф Представнишитва Р. Српске у Србији Млађен Цицовић на састанку са министарком привреде у Влади Р. Србије Анђелком Атанасковић и сарадницима

Министар привреде Србије Анђелка Атанасковић и министар привреде и предузет-ништва Републике Српске Вјекослав Петричевић договорили су данас (28.04.2021.) у Београду да се у наредном периоду интензивно ради на томе да раније договорени пројекти буду реализовани.

Министар привреде и предузетништва Р. Српске Вјекослав Петричевић са министарком привреде у Влади Р. Србије Анђелком Атанасковић

Петричевић је нагласио да је разговарано и о пројектима који су се односили на Под-риње и формирање индустријских зона, те додао да ће Влада Републике Српске на заједничкој сједници, која је планирана за другу половину маја делегирати одређене теме и предложити конкретне предлоге заједничке реализације прије свега инфра-структурних пројеката у вези са успостављањем индустријских зона у Подрињу.

"Потребно је, прије свега, да искористимо добра искуства која су (Србија) имали у претходном периоду и, са друге стране, оно што можемо ми кроз наша законска рјешења да примјенимо на привреднике из Србије", рекао је Петричевић.

Он је подсјетио да Закон о подстицају Републике Српске омогућава да Влада својом посебном одлуком може да подржи оне привредне субјекте који инвестирају и чије ће инвестиције омогућити запошљавање више од 100 радника.

"На неки начин жељели смо да упознамо привреднике овдје у Србији о тим могућно-стима наше међусобне сарање и, са друге стране, модел који је на неки начин најав-љен да ће сви привредници који из Србије покрену неке инвестиције у Српској бити подржани и од Владе Србије, а, са друге стране, моћи ће и да користе све бенефите који имају привредници у Републици Српској", рекао је Петричевић.

Министар привреде Србије Анђелка Атанасковић рекла је да јој је драго што је данас била у позицији да разговара са гостима из братске Републике Српске, наводећи да ће с циљем реализације ранијих договора појединачни разговори бити настављени након васкршњих празника.

"Уједно смо покренули могућност наше помоћи у обуци, у пројектима и инфраструктур-ним системима, тако да ће и то они искористити код нас. Ми ћемо покушати да преко Привредне коморе, Развојне агенције и наших мрежа видимо могућност наших фирми које би биле заинтересоване да инвестирају", рекла је Атанасковићева.

Она је навела да не би ограничавала подстицаје на 100 радника, јер је, како је рекла некада можда и то буде препрека за активирање неких инестиција.

Атанасковићева је нагласила да ће Србија покушати да и стране инвеститоре усмјери ка Српској. Данашњем састанку министара Србије и Српске присуствовао је и шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3126
Број прегледа чланка : 7677244
Имамо 147 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.06.2021.год.
Трибина „Српски идентитет“
Опширније...
 
15.06.2021.год.
Промоција књиге „Српско-руски, руско-српски односи“
Опширније...

Претходни догађаји

15.06.2021.год.
Библиотеци у Шиду поклоњене књиге за слијепе и слабовиде
Опширније...
 
14.06.2021.год.
Поклоњене књиге за слијепе и слабовиде библиотеци у Кикинди
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму