Ученица из Бијељине побиједила на фестивалу у Панонском дјечијем граду

Ел. пошта Штампа ПДФ

 

Ученица Теодора Петровић из ОШ „Свети Сава“ у Бијељини освојила је прву награду на фестивалу у Панонском дјечијем града, који је одржан од 12. до 14. јуна.

Ученица Теодора Петровић из ОШ „Свети Сава“ у Бијељини побиједила на фестивалу у Панонском дјечијем граду

Дјеца из цијеле Србије и региона дружила су се у овом насељу бачкотополске општине, са омиљеним пјесницима, музичарима, глумцима, а током трајања фестивала уприличене су разне радионице, представе и забава за дјецу. Занимљиво је да су Панонију код Бачке Тополе Холанђани прогласили за најљепше село у Европи. То је село у којем живи петнаест народа и народности.

Слоган овогодишњег фестивала био је „На крилима дјетињства”.

I награда ученице Теодоре Петровић

Теодора Петровић освојила је прву награду на овом престижном фестивалу дјеце пјесника у категорији СТИХОВАЊЕ. Осим дружења и додјеле награда Теодора је имала прилику да се упозна са пјесницима и добије савјет за будући рад. Овакви сусрети су свакако мотивација и инспирација за дјецу која лагано корачају путем пјесништва.

Сваке године на таблу почасних грађана Панонског дjечјег града и Паноније, уписују се они који су се својим дјелом показали достојним да стану испред дјеце и буду им узори. Ове године умјетнички одбор је донио одлуку да то буду славни тенисер Новак Ђоковић и Игор Јурић, заштитник дјеце, предсједник Фондације „Тијана Јурић“. Плоче са њиховим именима откривене су испред дворца „Каштел“.

Теодорин ментор Мирјана Лазаревић, наставник српског језика и књижевности, успјешно води литерарну секцију у школи и ово није једина Теодорина награда.

Теодора је освојила и прву награду на I међународном фестивалу Сцене свих креативних „Стојан Симић Крпица" у Новом Саду, другу награду на фестивалу „Мале морске пјесме и приче“ у Будви, трећу награду на Данима ћирилице у Баваништу, а 17. јуна ће присуствовати додјели специјалне награде у Чајетини на фестивалу „Дjеца међу нарцисима“. ОШ „Свети Сава“ награђена је на смотри стваралаштва Дан дјечије књиге у Босни и Херцеговине, у Тузли, комплетом књига за промоцију стваралаштва пјесникиње Насихе Капиџић Хаџић.

Фестивал „На крилима дjетињства“, раније „Марковдански сусрети дjеце и пjесника“, преузео је на себе обавезу да настави културну мисију и да окупља најдаровитију дjецу са балканских простора, како би наставили стопама великана најqепшу причу о Панонији“, како истиче Тоде Николетић, умјетнички директор ПДГ.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3126
Број прегледа чланка : 7677221
Имамо 142 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Најава догађаја

16.06.2021.год.
Трибина „Српски идентитет“
Опширније...
 
15.06.2021.год.
Промоција књиге „Српско-руски, руско-српски односи“
Опширније...

Претходни догађаји

15.06.2021.год.
Библиотеци у Шиду поклоњене књиге за слијепе и слабовиде
Опширније...
 
14.06.2021.год.
Поклоњене књиге за слијепе и слабовиде библиотеци у Кикинди
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму