Почетна Помоћ

Помоћ

Ел. пошта Штампа ПДФ

Интернет-презентација Представништва Републике Српске у Србији омогућава брзо и опширно информисање о раду, пројектима и активностима Представништва, као и преглед основних информација о Републици Српској.

Језичке опције

Садржај се може прегледати, претраживати и штампати на ћириличном и латиничном писму. Избор жељеног приказа врши се помоћу линкова на врху странице у десном углу.

Навигација

На свакој страници се приказује главни мени:

Главни мени

Када се показивачем миша приђе некој од рубрика отвара се падајући мени из којег је могуће одабрати неку од понуђених страница. Страница се отвара када се кликне лијевим тастером миша на наслов странице.
Са лијеве стране се налази додатни мени. До садржаја се долази када се лијевим тастером миша кликне на наслов.

На свакој страници се налази обезбијеђена информација о тренутној локацији и комплетна путања од почетне странице.
На примјер, путања до неког догађаја у рубрици Најава догађаја изгледа овако: Почетна → Актуелности → Најава догађаја → "наслов догађаја". Да би се вратили на било коју од страница у оквиру путање, довољно је кликнути на њу.

Помоћ за слабовиде

Свим посјетиоцима омогућено је да подешавају изглед страница кроз двије опције: да повећају или смање величину слова којима се приказује садржај. На овај начин особама оштећеног вида омогућено је да несметано користе нашу интернет-презентацију.

Претраживање садржаја

Помоћу уграђеног претраживача на интернет-презентацији Представништва могу се пронаћи документи и појмови који су коришћени у тексту.
Да би се пронашао тражени појам, потребно је кликнути лијевим тастером миша у поље "тражи" које се налази у горњем десном углу, унијети ријеч/дио ријечи или фразу а затим кликнути на тастер "претрага".
Након тога отвара се страница "Претрага" на којој су приказани критеријуми за претрагу, а испод се приказују резултати претраге. Резултате претраге чине линкови који воде према дијеловима текста у којима је садржана кључна ријеч/фраза. Одабиром неког од понуђених линкова, приступа се тексту који садржи тражену кључну ријеч/фразу.

Напредно претраживање

Коришћењем могућности напредног претраживања могу се постићи бољи резултати претраге. Ова опција пружа могућност претраживања посебних садржаја.

На страници за претрагу могуће је одабрати једну од три опције: Све ријечи, Било која ријеч или Тачна фраза.
Из падајућег менија могуће је изабрати редосљед приказивања.
Обиљежавањем једне или више опција: Чланци, Линкови, Контакти, Категорије, Секције и/или Извор вијести, могуће је изабрати на шта се односи тражена ријеч.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16254761
Имамо 178 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму