Početna Aktivnosti Informativna saradnja

Informativna saradnja

El. pošta Štampa PDF

Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između medija iz Republike Srpske i Srbije u cilju stvaranja uslova i ambijenta za objektivno informisanje.


Aktivnosti Predstavništva na polju informativne saradnje

Održavanje i ažuriranje veb-sajta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

Predstavništvo je uspostavilo vebsajt 2010. godine koji je do sada svakodnevno održavan i redovno ažuriran. S obzirom da je u međuvremenu došlo do intenzivnog razvoja i uspostavljanja novih veb-standarda, Predstavništvo će kreirati novi vebsajt usklađen sa novonastalim promjenama u tehničkom smislu. Takođe, novi vebsajt ćemo prilagoditi i proširiti novim sadržajima kako bismo na još pregledniji i transparentniji način prikazali naše djelovanje, kao i prezentovali sve potencijale Republike Srpske. Nastavićemo sa redovnim ažuriranjem podataka, objavljivanjem Biltena i Ekonomskih pregleda iz Republike Srpske i Srbije, kao i objavljivanjem javnih poziva, izvještaja i najaktuelnijih vijesti iz privrede i drugih oblasti iz Republike Srpske i Srbije.

 

Saradnja sa medijima i najave aktuelnih aktivnosti i događaja

Kao i do sada, i u narednom periodu Predstavništvo će sarađivati sa medijima iz Republike Srpske i Srbije. Javnost će biti informisana o svim značajnim aktivnostima Predstavništva. I ubuduće ćemo najavljivati i obavještavati medije o svim važnim posjetama i aktivnostima predstavnika iz Republike Srpske u Srbiji i pružati informacije o našem radu u skladu sa zahtjevima novinara i medijskih kuća. Planiramo da nastavimo da prema potrebi organizujemo konferencije za medije povodom značajnih manifestacija i događaja koji se održavaju u Republici Srpskoj ili u Srbiji, a tiču se Republike Srpske ili saradnje između Republike Srpske i Srbije. Pozivamo sve medije iz Republike Srpske i Srbije koji su zainteresovani da prate naš rad i izvještavaju o našim aktivnostima da nam se obrate.

 

Jačanje saradnje sa informativnim službama ministarstava i institucija Republike Srpske i Republike Srbije

U cilju daljeg produbljivanja i jačanja veza između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i što uspješnije afirmacije Republike Srpske u Srbiji, Predstavništvo će uspostaviti direktnu saradnju sa svim informativnim službama ministarstava i institucija Republike Srpske i Republike Srbije, te kontinuirano predstavljajući potencijale Republike Srpske i pružajući informacije o našem radu i aktivnostima, pružati sveobuhvatnu informativnu podršku i obavljati medijatorsku ulogu između dve zemlje u procesu intenziviranja njihove međusobne saradnje.

 

Dnevni internet pres-kliping

U okviru informativne aktivnosti, a za interne potrebe, Predstavništvo će nastaviti da svakodnevno prati i analizira medijske priloge na internetu. Radi se prvenstveno o ključnim događajima i akterima iz političkog, privrednog, naučnog, kulturnog i vjerskog života u Republici Srpskoj i BiH, kao i o aktivnostima samog Predstavništva Republike Srpske.

 

Prisustvo na društvenim mrežama

Kao što smo i ranije najavljivali Predstavništvo planira da kompletira svoje oblike prisustva na Internetu, odnosno na društvenim mrežama (Fjesbuk, Tviter). Takođe, planiramo da na Jutjub platformi izložimo veliku količinu do sada prikupljenih video materijala (snimci manifestacija, skupova, konferencija za medije, sajmova u organizcaiji Predstavništva i sl.) koje posjedujemo u svojoj arhivi.

 

Saradnja sa poslovnim portalom eKapija

Predstavništvo sa poslovnim portalom „eKapija“ ostvaruje dugogodišnju saradnju na pripremi i izradi Ekonomskih pregleda iz Srbije i Republike Srpske. I u narednoj godini, Predstavništvo će nastaviti sa tom praksom. Saradnja će se nastaviti i na projektu „Skeniranje opština i gradova u Republici Srpskoj" u okviru kojeg se prikupljaju informacije o privrednim i investicionim mogućnostima opština iz Republike Srpske, koje se sistematizuju i objavljljuju na sajtu Predstavništva i portalu „eKapija“, a zatim i prezentuju najvažnijim investitorima u Srbiji i BiH.

 

Realizaciju i informacije o svim aktivnostima možete pratiti u rubrici Aktuelnosti.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3655
Broj pregleda članka : 16243007
Imamo 163 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljanje monografije „Tajne Liciderskog srca“
Opširnije...

Prethodni događaji

30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Predstavljena monografija o festivalu Licidersko srce, uručene plakete
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму