Početna Aktivnosti Prosvjetna saradnja

Prosvjetna saradnja i saradnja sa mladima

El. pošta Štampa PDF

U cilju unapređenja prosvjetne saradnje, Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između škola i fakulteta i drugih obrazovnih institucija iz Republike Srpske i Srbije, kao i na povezivanju mladih iz Republike Srpske i Srbije.


Aktivnosti Predstavništva na polju prosvjetne saradnje i saradnje sa mladima

Projekat Stručna praksa i usavršavanje studenata

Predstavništvo je i ranijih godina uspješno realizovalo projekat „Stručna praksa i usavršavanje studenata“ u okviru kojeg smo za studente iz Republike Srpske organizovali uspješnu stručnu praksu u institucijama i kompanijama u Srbiji. Predstavništvo će organizovati stručnu praksu i u narednom periodu.

 

Svetosavski književni konkurs i Svetosavski likovni konkurs

Predstavništvo od 2003. godine podržava i učestvuje u sprovođenju već tradicionalnih Svetosavskog književnog i likovnog konkursa koji svake godine raspisuje Društvo „Sveti Sava“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore. Svake godine đaci iz Republike Srpske osvajaju nagrade na ovim konkursima. Predstavništvo će podržati i učestvovati u organizovanju svečanog uručivanja nagrada na ova dva konkursa.

 

Internacionalna muzička manifestacija „Beogradski Šopen fest“

„Beogradski Šopen fest“ je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija, koju od 2012. godine organizuje umetničko udruženje „Kreartiva“, sa Muzičkom školom „Stanković“ kao domaćinom, i Ambasadom Republike Poljske u Beogradu kao generalnim sponzorom, uz podršku i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji. Ova manifestacija (ranije Šopenijada) populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora Frederika Šopena. Kao internacionalna profesionalno – stručna manifestacija, BŠF okuplja prevashodno muzičku omladinu i predstavnike struke, stručnu muzičku javnost, eminentne goste iz Srbije, regiona i inostranstva, ali i sve ljubitelje muzičke umjetnosti. Predstavništvo će podržati organizovanje ove manifestacije u kojoj učestvuju i učenici, studenati i profesori muzičkih škola i akademija iz Republike Srpske.

 

Prijem za najbolje maturante srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj

Fondacija Prestolonasljednika Aleksandra II za obrazovanje svake godine organizuje prijem za najbolje učenike na kojem dodjeljuje pohvalnice i poklone đacima generacije svih srednjih škola u Srbiji. Uz podršku i pomoć Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, već petu godinu za redom na ovom događaju učestvuju i najuspješniji učenici iz Republike Srpske. Predstavništvo će, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, organizovati da ovom događaju prisustvuju najbolji učenici završnih razreda srednjih škola iz Republike Srpske.

 

Saradnja sa studentskim organizacijama Republike Srpske i Srbije

Predstavništvo će i dalje podsticati saradnju i povezivanje studentskih organizacija Republike Srpske i Srbije i pružati podršku zajedničkim projektima koji nastanu kao rezultat takve saradnje, a koji su u cilju afirmacije vrijednosti iz Republike Srpske i Srbije. Takođe, Predstavništvo će pružati podršku studentskim organizacijama iz Republike Srpske prilikom njihovih organizovanih posjeta Međunarodnom sajmu knjiga i/ili drugim obrazovnim i kulturnim institucijama u Beogradu i Srbiji sa ciljem uspostavljanja i učvršćivanja saradnje mladih iz Republike Srpske i Srbije.

 

Realizaciju i informacije o ovim aktivnostima možete pratiti u rubrici Aktuelnosti.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3658
Broj pregleda članka : 16295736
Imamo 200 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

08.12.2023.god.
Predstava „Milka i Neđo” 10. decembra u Beogradu
Opširnije...
 
04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму