Početna Aktivnosti Prosvjetna saradnja

Prosvjetna saradnja i saradnja sa mladima

El. pošta Štampa PDF

U cilju unapređenja prosvjetne saradnje, Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između škola i fakulteta i drugih obrazovnih institucija iz Republike Srpske i Srbije, kao i na povezivanju mladih iz Republike Srpske i Srbije.


Aktivnosti Predstavništva na polju prosvjetne saradnje i saradnje sa mladima za 2020. godinu

Projekat Stručna praksa i usavršavanje studenata

Predstavništvo je i ranijih godina uspješno realizovalo projekat „Stručna praksa i usavršavanje studenata“ u okviru kojeg smo za studente iz Republike Srpske organizovali uspješnu stručnu praksu u institucijama i kompanijama u Srbiji. Predstavništvo će u 2020. godini organizovati stručnu praksu za drugu grupu studenata farmacije Medicinskog fakulteta iz Banjaluke na Institutu „Dr Josif Pančić“ u Beogradu. To će ujedno biti i deveta grupa studenata koja će u okviru dugoročnog projekta Predstavništva „Stručna praksa i usavršavanje studenata“ obaviti praksu u Srbiji.

 

Svetosavski književni konkurs i Svetosavski likovni konkurs

Predstavništvo od 2003. godine podržava i učestvuje u sprovođenju već tradicionalnih Svetosavskog književnog i likovnog konkursa koji svake godine raspisuje Društvo „Sveti Sava“ za sve učenike osnovnih i srednjih škola iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore. Svake godine đaci iz Republike Srpske osvajaju nagrade na ovim konkursima. Predstavništvo će i u 2020. godini podržati i učestvovati u organizovanju svečanog uručivanja nagrada na ova dva konkursa.

 

Internacionalna muzička manifestacija „Beogradski Šopen fest“

„Beogradski Šopen fest“ (BŠF) je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija, koju od 2012. godine organizuje umetničko udruženje „Kreartiva“, sa Muzičkom školom „Stanković“ kao domaćinom, i Ambasadom Republike Poljske u Beogradu kao generalnim sponzorom, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, gradske opštine Vračar, RC Beograd – Stari grad i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji. Ova manifestacija (ranije Šopenijada) populariše klasičnu muziku, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora Frederika Šopena. Kao internacionalna profesionalno – stručna manifestacija, BŠF okuplja prevashodno muzičku omladinu i predstavnike struke, stručnu muzičku javnost, eminentne goste iz Srbije, regiona i inostranstva, ali i sve ljubitelje muzičke umjetnosti. Predstavništvo će i u 2020. godini podržati organizovanje ove manifestacije u kojoj učestvuju i učenici, studenati i profesori muzičkih škola i akademija iz Republike Srpske.

 

Prijem za najbolje maturante srednjih škola u Srbiji i Republici Srpskoj

Fondacija Prestolonasljednika Aleksandra II za obrazovanje svake godine organizuje prijem za najbolje učenike na kojem dodjeljuje pohvalnice i poklone đacima generacije svih srednjih škola u Srbiji. Uz podršku i pomoć Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, već petu godinu za redom na ovom događaju učestvuju i najuspješniji učenici iz Republike Srpske. Predstavništvo će, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, organizovati da, i u 2020. godini, ovom događaju prisustvuju najbolji učenici završnih razreda srednjih škola iz Republike Srpske.

 

Saradnja sa studentskim organizacijama Republike Srpske i Srbije

Predstavništvo će i u 2020. godini podsticati saradnju i povezivanje studentskih organizacija Republike Srpske i Srbije i pružati podršku zajedničkim projektima koji nastanu kao rezultat takve saradnje, a koji su u cilju afirmacije vrijednosti iz Republike Srpske i Srbije. Takođe, Predstavništvo će pružati podršku studentskim organizacijama iz Republike Srpske prilikom njihovih organizovanih posjeta Međunarodnom sajmu knjiga i/ili drugim obrazovnim i kulturnim institucijama u Beogradu i Srbiji sa ciljem uspostavljanja i učvršćivanja saradnje mladih iz Republike Srpske i Srbije.

 

Realizaciju i informacije o ovim aktivnostima možete pratiti u rubrici Aktuelnosti.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9187950
Imamo 293 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму