Početna Aktivnosti Sportska saradnja

Sportska saradnja

El. pošta Štampa PDF

Predstavništvo radi na uspostavljanju i razvijanju saradnje između sportskih organizacija i sportskih saveza Republike Srpske i Srbije. S obzirom da je do sada potpisano nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije, Predstavništvo će se po potrebi uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti. Kao i do sada Predstavništvo će sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.


Aktivnosti Predstavništva na polju sportske saradnje

Podrška sportistima iz Republike Srpske prilikom njihovih nastupa u Srbiji

U proteklom periodu potpisano je nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije i intenzivirana je saradnja između sportskih organizacija. Predstavništvo će se, po potrebi, uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti i, kao i do sada, sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.

 

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka

Predstavništvo će pružiti podršku u organizovanju i realizaciji i naredne Međunarodne biciklističke trke Beograd -Banja Luka. Ova trka je prvi put startovala 2007. godine, te se iste godine našla u kalendaru Svjetske biciklističke unije UCI, a trka je postala jedan od najvećih sportskih događaja u obje zemlje, i sa ocenom 10 i ulaskom u 50 najbolje organizovanih trka na svijetu svih vremena, postala je simob biciklizma i gradova koje spaja.

 

Međunarodna manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“

Predstavništvo će i ove godine podržati održavanje međunarodne manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“ koju organizuje Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije. Na ovoj manifestaciji koja se izvodi na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ svake godine učestvuju i padobranci iz Republike Srpske.

 

Sportski susreti invalida Trebinja i Beograda

Predstavništvo će podržati održavnje tradicionalne manifestacije „Sportski susreti ratnih-vojnih invalida iz Trebinja i Beograda“. Sportisti ratni vojni invalidi iz Trebinja i Beograda takmiče se u nekoliko sportskih disciplina: streljaštvo, sportski ribolov i šah. Cilj ovog programa je da se podstiče human odnos okruženja prema korisnicima programskih sportsko-rekreativnih aktivnosti i u saradnji sa organima socijalne zaštite pomogne njihova afirmacija i aktivno učešće u društvenom životu.

 

Memorijalni turnir „Avram“

Predstavništvo će, kao i prethodnih godina, podržati Memorijalni turnir „Avram“ koji se održava u Starim Banovcima, na stadionu FK „Dunav“. Ovu manifestaciju organizuje Zavičajnog udruženje Birač-Drina. Turnir se organizuje u cilju podsticaja aktivizma kod mladih iz Srbije i Republike Srpske, kao i očuvanja sjećanja na osnivača pukovnika VRS i prvog predsjednika udruženja Birač-Drina Milenka Avramovića. Na turniru u malom fudbalu učestvuju ekipe iz opština u Republici Srpskoj i Srbije. Pored malog fudbala učesnici se takmiče i u šahu, bacanju kamena s ramena i nadvlačenju konopca.

 

Dorćolijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

Predstavništvo će, kao i do sada, pružiti podršku smotri sporta, zdravlja, rekreacije, kulture i druženja pripadnika trećeg doba pod nazivom „Dorćolijada“. Na ovoj manifestaciji učestvuju takmičari iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore. „Dorćolijada“ se održava u organizaciji Beogradskog pokreta trećeg doba pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. U okviru manifestacije organizuju se i međugeneracijski susreti pripadnika trećeg doba i djece predškolskog uzrasta.

 

Realizaciju i informacije o ovim aktivnostima možete pratiti u rubrici Aktuelnosti.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3658
Broj pregleda članka : 16295659
Imamo 203 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

08.12.2023.god.
Predstava „Milka i Neđo” 10. decembra u Beogradu
Opširnije...
 
04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму