Početna Aktivnosti Sportska saradnja

Sportska saradnja

El. pošta Štampa PDF

Predstavništvo radi na uspostavljanju i razvijanju saradnje između sportskih organizacija i sportskih saveza Republike Srpske i Srbije. S obzirom da je do sada potpisano nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije, Predstavništvo će se po potrebi uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti. Kao i do sada Predstavništvo će sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.


Aktivnosti Predstavništva na polju sportske saradnje za 2020. godinu

Podrška sportistima iz Republike Srpske prilikom njihovih nastupa u Srbiji

U proteklom periodu potpisano je nekoliko protokola o saradnji sportskih saveza Republike Srpske i Srbije i intenzivirana je saradnja između sportskih organizacija. Predstavništvo će se, po potrebi, uključivati u realizaciju dogovorenih aktivnosti i, kao i do sada, sportistima i sportskim radnicima iz Republike Srpske pružati informativnu i tehničku podršku prilikom njihovog učešća na sportskim manifestacijama i takmičenjima u Srbiji.

 

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banja Luka

Predstavništvo će pružiti podršku u organizovanju i realizaciji i naredne 14. Međunarodne biciklističke trke Beograd -Banja Luka koja će se održati u periodu od 21. do 25. aprila 2020. godine. Ova trka je prvi put startovala 2007. godine, te se iste godine našla u kalendaru Svjetske biciklističke unije UCI, a nakon 13 izdanja trka je jedna od najvećih sportskih događaja u obje zemlje, i sa ocenom 10 i ulaskom u 50 najbolje organizovanih trka na svijetu svih vremena, postala je simob biciklizma i dva grada koje spaja.

 

Međunarodna manifestacija „Balkanski skok prijateljstva“

Predstavništvo će i ove godine podržati održavanje međunarodne manifestacije „Balkanski skok prijateljstva“ koju organizuje Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ i Vazduhoplovni savez Srbije. Na ovoj manifestaciji koja se izvodi na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ svake godine učestvuju i padobranci iz Republike Srpske.

 

Sportski susreti invalida Trebinja i Beograda

Predstavništvo će i u 2020. godini podržati održavnje tradicionalne manifestacije „Sportski susreti ratnih-vojnih invalida iz Trebinja i Beograda“. Sportisti ratni vojni invalidi iz Trebinja i Beograda takmiče se u nekoliko sportskih disciplina: streljaštvo, sportski ribolov i šah. Cilj ovog programa je da se podstiče human odnos okruženja prema korisnicima programskih sportsko-rekreativnih aktivnosti i u saradnji sa organima socijalne zaštite pomogne njihova afirmacija i aktivno učešće u društvenom životu. 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3239
Broj pregleda članka : 9187822
Imamo 294 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

08.10.2021.god.
Promocija Olimpijskog centrа Jahorina u Novom Sadu
Opširnije...
 
08.10.2021.god.
Počinje jubilarni „Šopen fest"
Opširnije...

Prethodni događaji

13.10.2021.god.
Pijanistički resital Arsena Čarkića
Opširnije...
 
12.10.2021.god.
Svečano otvoren „Šopen fest“
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму