Početna Aktuelnosti Najava događaja U nedelju u Novom Sadu, a u ponedeljak u Subotici obilježavanje Dana Republike Srpske
El. pošta Štampa PDF
06.01.2023.god.
U nedjelju u Novom Sadu, a u ponedjeljak u Subotici obilježavanje Dana Republike Srpske
Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović prisustvovaće u nedjelju 08. januara 2023. godine u Novom Sadu u amfiteatru SPENS-a u 18:00 sati i u ponedjeljak 09. januara u Subotici u restoranu „Dvor“ u 13:00 sati obilježavanju Dana Republike Srpske – 9. januara.

Savez krajiških udruženja iz Novog Sada zajedno s prijateljskim organizacijama sedmu godinu zaredom svečano obilježava Dan Republike Srpske i Krsnu slavu Sv. prvomučenika i arhiđakona Stefana. Ove godine svečanost će se održati u amfiteatru na SPENS-u u Novom Sadu, u nedjelju 08. januara sa početkom u 18:00 sati. Očekuje se prisustvo velikog broja zvanica iz društvenog, kulturnog i javnog života Vojvodine i drugih dijelova Srbije i predstavnika zavičajnih organizacija, kako kažu iz Saveza „Organizacija koje svojim radom i zalaganjem doprinose zavičajnoj i nacionalnoj ideji i očuvanju srpskog narodnog bića i koje će sve zajedno poslati poruke mira, jedinstva, sabornosti i postojanosti...“. Pripremljen je bogat kulturno - umjetnički program, obraćanje zvaničnika i domaćinski ugođaj, uz prethodno obavljen čin lomljenja slavskog kolača.

Zavičajna zajednica Republika Srpska iz Subotice, obilježava devetu godinu zaredom Dan Republike Srpske - 9. januar, kao i slavu svog udruženja, Sv. prvomučenika i arhiđakona Stefana. Ove godine svečanost je u ponedjeljak 09. januara, u restoranu „Dvor“ u Subotici, a započeće u 13:00 sati lomljenjem slavskog kolača i obraćanjem zvaničnika, uz prigodan program evociraće se uspomene na stvaranje Republike Srpske. Iz Zavičajne zajednice poručiju da moramo biti odgovorni i čuvati uspomenu na sve naše stradalnike koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. Očekuje se prisustvo i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji u skladu sa svojim programskim opredjeljenjima kontinuirano pruža podršku zavičajnim udruženjima i njihovim aktivnostima koje su usmjerene na njegovanje i očuvanje naše Republike Srpske i Srbije, našeg identiteta, naše kulture, jezika, ćirilice, tradicije, običaja i veza sa zavičajem.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3498
Broj pregleda članka : 14220364
Imamo 188 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.03.2023.god.
„Mali pobednik 2023“
Opširnije...
 
20.03.2023.god.
Obilježavanje godišnjice početka agresije NATO pakta na SRJ
Opširnije...

Prethodni događaji

23.03.2023.god.
Cicović: Bestijalno bombardovanje i Srbije i Srpske
Opširnije...
 
19.03.2023.god.
Studenti i učenici iz Srpske nastupili na Beogradskom festivalu harmonike
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму