Početna Aktuelnosti Najava događaja U utorak u Predstavništvu - svečano uručenje književnih nagrada “Izvor“
El. pošta Štampa PDF
30.01.2023.god.
U utorak u Predstavništvu - svečano uručenje književnih nagrada „Izvor“
U utorak, 31. januara 2023. u 12 sati, u sali Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Beograd, Bulevar despota Stefana 4/IV, šef Predstavništva Mlađen Cicović uručiće književne nagrade „Izvor“ dobitnicima ovog priznanja na jubilarnom desetom konkursu za najljepšu pjesmu i najljepšu priču u 2022. godini.

Na jubilarni deseti konkurs Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Redakcije časopisa „Žrnov“ za književnu nagradu „Izvor“ za najljepšu pjesmu i najljepšu priču o zavičaju su, kao i prethodnih godina, stigli radovi iz Srbije, Srpske i rasijanja, ali i radovi dvoje autora iz Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Deset godina konkursa za književnu nagradu „Izvor“ prilika je da se podsjetimo i prethodnih devet godina. Na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga oktobra ove godine Predstavništvo Republike Srpske i časopis „Žrnov“ predstaviće zbornik najboljih radova u deset godina književne nagrade „Izvor“. Biće to prilika ne samo da se stvaralaštvo podstaknuto ovim konkursom sveobuhvatno predstavi kulturnoj javnosti Srbije i Srpske, nego i da se zavičaju kao književnoj temi posvete djela i drugih umjetnosti, likovnih i muzičkih.

Nagrade su i ove godine: gramate i novčani iznosi. Nagrađeni radovi biće objavljeni u prvom slijedećem izdanju časopisa „Žrnov“.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3498
Broj pregleda članka : 14220461
Imamo 169 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.03.2023.god.
„Mali pobednik 2023“
Opširnije...
 
20.03.2023.god.
Obilježavanje godišnjice početka agresije NATO pakta na SRJ
Opširnije...

Prethodni događaji

23.03.2023.god.
Cicović: Bestijalno bombardovanje i Srbije i Srpske
Opširnije...
 
19.03.2023.god.
Studenti i učenici iz Srpske nastupili na Beogradskom festivalu harmonike
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму