Početna Aktuelnosti Najava događaja Panel diskusija „Srbi u vihoru novog svijeta“
El. pošta Štampa PDF
01.02.2023.god.
Panel diskusija „Srbi u vihoru novog svijeta“
U četvrtak, 2. februara, u 12 sati u Pres centru UNS-a (Кnez Mihailova 6/III) u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kultrnog društva „Prosvjeta“ Beograd i uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji biće održana panel diskusija na temu „Srbi u vihoru novog svijeta“.

Panel diskusija „Srbi u vihoru novog svijeta“

U razgovoru učestvuju: prof. dr Milimir Mučibabić, sociolog i član Senata Republike Srpske, prof. dr Slobodan Antonić, politikolog i sociolog, prof. dr Aleksandar Raković, istoričar, i Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U uslovima kada svijet prolazi kroz temeljnu promjenu geopolitičih odnosa i Amerika po svaku cijenu želi da zadrži monopol, a Rusija otvoreno pokazuje svijetu da je vrijeme monopolarnosti zauvijek prošlo, učesnici panel diskusije će nastojati da daju odgovore na nekoliko ključnih pitanja. Кuda dalje i kako će se uspostaviti svijet budućnosti? Кoje su posljedice svega ovoga na srpsku naciju? Da li će eventualni izlazak Rusa na Dunav oslabiti pritisak na našu naciju? Može li 21. vijek biti vijek naših integracija i spajanja, premoštavanja svih nametnutih podjela?

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji podržava SPКD „Prosvjeta“ Beograd u ostvarivanju programskih zadataka od osnivanja beogradskog ogranka ovog društva 2015. godine.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3498
Broj pregleda članka : 14220788
Imamo 181 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

29.03.2023.god.
„Mali pobednik 2023“
Opširnije...
 
20.03.2023.god.
Obilježavanje godišnjice početka agresije NATO pakta na SRJ
Opširnije...

Prethodni događaji

23.03.2023.god.
Cicović: Bestijalno bombardovanje i Srbije i Srpske
Opširnije...
 
19.03.2023.god.
Studenti i učenici iz Srpske nastupili na Beogradskom festivalu harmonike
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму