Početna Aktuelnosti Najava događaja „Mali pobednik 2023“
El. pošta Štampa PDF
29.03.2023.god.
„Mali pobednik 2023“

Festival poezije beogradskih osnovnih škola „Mali pobednik“ održaće se  31. marta 2023. godine u 12 sati u svečanoj slali Udruženju književnika Srbije, Francuska 7, uz prisustvo takmičara, žirija i navijača. Svoja pjesnička pera ukrstiće finalisti konkursa „Malog pobednika“ a najbolje na festivalu biraće žiri u sastavu: Slobodan Stanišić, Ljubivoje Ršumović i Uroš Petrović. Gost festivala biće i književnik Miroslav Кokošar. Program će voditi i decu i publiku zabavljati Danilo Marinković, frontmen grupe „Aman Zaman“ i kompozitor mnogih pesama za decu. Festival „Mali pobednik“ organizuje udruženje „Кultart“ iz Beograda uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Mladi pjesnici boriće se za nagrade u dvije kategorije – mlađoj (od prvog do četvrtog razreda) i starijoj (od petog do osmog). Biće dodijeljene po jedna prva, dvije druge i tri treće nagrade u obje kategorije, a biće proglašen i apsolutni pobjednik festivala. Sedmoro najboljih (prve i druge nagrade i apsolutni pobjednik festivala), kvalifikovaće se za finale jednog od najvećih festivala poezije u regionu (sa preko 8.000 radova i preko 4.500 učesnika na konkursu) „Dječije carstvo“ u Banjoj Luci.

„Mali pobednik“ je izborno takmičenje za Međunarodni festival dečije poezije „Dječije carstvo“ u Banjaluci. To je festival koji afirmiše dječije stvaralaštvo, festival koji podstiče kreativnost, takmičarski duh, zdravu konkurenciju i timski rad (kroz rad školskih sekcija). „Mali pobednik“ kreira prostor za druženje, međusobnu saradnju i razmjenu iskustava i za učenike i za nastavnike, njeguje mlade talente, stvara nove generacije pjesnika, ali i promoviše saradnju između Republike Srpske i Srbije, Banje Luke i Beograda.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3560
Broj pregleda članka : 14742298
Imamo 163 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

08.06.2023.god.
Tribina „Dekolonizacija BiH i samoopredjeljenje Srpske“
Opširnije...
 
06.06.2023.god.
Otvaranje izložbe likovnih radova osoba sa Daunovim sindromom
Opširnije...

Prethodni događaji

03.06.2023.god.
Na „Romanijskoj večeri“ u Beogradu okupio se veliki broj ljudi porijeklom sa Sarajevsko-Romanijske regije
Opširnije...
 
03.06.2023.god.
Održani sportski susreti ratnih vojnih invalida Trebinja i Beograda
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму