Početna Aktuelnosti Prethodni događaji Na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu četiri kompanije iz Srpske
El. pošta Štampa PDF
24.05.2022.god.
Na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu četiri kompanije iz Srpske

Tatjana Matić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije otvorila je 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na Beogradskom sajmu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić danas je otvorila 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na Beogradskom sajmu i obišla štand Privredne komore Republike Srpske, na kome se direktno predstavljaju četiri kompanije iz Srpske, a dosta njih putem kataloga.

Tatjanu Matić, ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije na štandu R. Srpske dočekali su Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva R. Srpske, Pero Ćorić predsjednik Privredne komore R. Srpske i Mlađen Cicović šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Matićevu su na štandu Republike Srpske dočekali ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Ćorić je tom prilikom upoznao Matićevu sa činjenicim da Srpska već 12. put organizovano nastupa na ovoj manifestaciji.

Direktor kompanije „Vendom“ iz Laktaša Sandra Đukanović u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić

Direktor kompanije „Vendom“ iz Laktaša Sandra Đukanović je rekla je da je cilj te kompanije, koja proizvodi savremene sisteme za pražnjenje, da se predstavi u Srbiji i osvoji i ovo tržišta.
- Nama bi bio interes da i na ulicama Beograda budu ovakvi kontejneri, da budu kao i do sada i u Švajcarskoj u Salzburgu, ali da budu i ovdje - rekla je Đukanovićeva.

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva R. Srpske, Pero Ćorić predsjednik Privredne komore R. Srpske i Mlađen Cicović šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da je od velike važnosti to što kompanije iz Republike Srpske imaju mogućnost da se predstave na Međunarodnom sajam tehnike i tehničkih dostignuća i povežu sa partnerima iz regiona i Evrope

Petričević je istakao da je Vlada Republike Srpske prepoznala značaj tehnološkog razvoja za privredu, te da je ove godine u budžetu namijenjeno 12 miliona КM za subvencije u ovoj oblasti.

- Očekujemo realizaciju tih projekata. Sa Privrednom komorom Republike Srpske, privrednicima radimo na tome da našu privredu osavremenimo i da ona postane konkurentnija kako bi odgovorila zahtjevima domaćeg i svjetskog tržišta. Tako da i na ovakvim mjestima imamo priliku da vidimo inovacije iz raznih oblasti i da predstavimo naše kompanije - rekao je Petričević.

Mladen Stojanović, vršilac dužnosti direktora Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ iz Bijeljine sa ministrom Petričevićem

Vršilac dužnosti direktora Vazduhoplovnog zavoda „Orao“ iz Bijeljine Mladen Stojanović izjavio je da je ta kompanija tradicionalno prisutna na ovoj manifestaciji, a takođe i partner Sajma naoružanja i vojne opreme.

- Među izlagačima je veliki broj naših kupaca, dobavljača. To je prilika da se sa njima vidimo, razmjenimo informacije da vidimo šta je savremeno i novo. Tu smo i bićemo - rekao je Stojanović.

On je podsjetio da „Orao“ postoji 78 godina, te da je ranije sarađivao sa Ministarstvom odbrane SFRJ, a sada Srbije.

- Mi smo glavni oslonac za ratno vazduhoplovstvo Srbije za obezbjeđivanje resursa vazduhoplovnih motora. Naravno, nekada smo bili Vojna pošta, sada smo Akcionarsko društvo, otvoreni smo za saradnju i 50 odsto prihoda ostvarujemo u saradnji, odnosno radeći poslove za Ministarstvo odbrane Srbije, ostalih 50 odsto pronađemo na svjetskom tržištu - rekao je Stojanović.

Mlađen Cicović šef Predstavništva R. Srpske u Srbiji

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je da je nastup kompanija iz Srpske na ovogodišnjem Sajmu posebno značajan, imajući u vidu globalnu ekonomsku situaciju u svijetu.
- Mislim da je ovo izuzetno važno predstavljanje Republike Srpske, da Republika Srpska hvata korak sa naukom i sa tehnikom, da pokuša da prevaziđe sve probleme i izazove sa kojima se susreće u ovoj teško ekonomskoj situaciji koja nam je nametnuta. Mislim da ćemo se izuzetno kvalitetno predstaviti - rekao je Cicović.

Jelena Кusmuk, saradnik za privredu u Predstavništvu R. Srpske na štandu sa gostima

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji kao i prethodnih godina pruža tehničku podršku Privrednoj komori Republike Srpske u organizaciji nastupa privrednika iz Republike Srpske na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3361
Broj pregleda članka : 11710760
Imamo 204 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

29.06.2022.god.
Prestolonaslednik Aleksandar nagrađuje najbolje maturante
Opširnije...
 
29.06.2022.god.
Tribina „Srpska i Srbija u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Opširnije...

Prethodni događaji

01.07.2022.god.
Održana tribina „Srpska i Srbija u pozadini globalnog sukoba u Ukrajini“
Opširnije...
 
30.06.2022.god.
Priznanja za više od 600 najboljih maturanata iz Srpske i Srbije
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму