Početna Aktuelnosti Prethodni događaji „Licidersko srce“ u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu
El. pošta Štampa PDF
10.08.2022.god.
„Licidersko srce“ u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu

U Turističkoj organizaciji Srbije održana je konferencija za medije povodom 14. Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“

U Beogradu je danas u Turističkoj organizaciji Srbije predstavljen promotivni spot i zvanično najavljen 14. Međunarodni dječiji festival folklora „Licidersko srce" koji će od 15. do 19. avgusta u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu okupiti oko 1.000 učesnika iz 12 zemalja, među kojim su tri folklorna ansambla iz Republike Srpske.

Ivana Cvetković iz Organizacionog odbora rekla je da festival koji je do sada okupio oko 11.000 učesnika iz 40 zemalja, želi da i dalje raste te da Užice, Zlatibor i Višegrad kao domaćini čekaju mlade koji će im pokazati svoje umijeće i bogatstvo svog nasljeđa.

Cvetkovićeva je navela da festival, koji će zvanično biti otvoren 15. avgusta, u Užicu, osim folklora, nudi niz drugih sadržaja, folklornu i grnčarsku radionicu, izložbu narodnih nošnji, posjetu atraktivnim lokacijama, humanitarnu akciju.

Borislav Maksimović iz Predstavništva R. Srpske u Srbiji, koje je suorganizator Festivala, obratio se medijima

Borislav Maksimović iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje više od deceniju kao suorganizator pomaže Festival, rekao je da je ova manifestacija pravi primjer kako trebaju da funkcionišu veze srpskog naroda sa obje strane Drine.

Maksimović je naveo da će tradicionalne igre iz Republike Srpske na festivalu predstaviti mladi folkloraši iz tri grada - Pala, Foče i Višegrada, te naglasio da je uvjeren da će oni sa djecom iz Srbije na najbolji način promovisati srpsku kulturu i tradiciju.

Jovana Borovčanin-Ćurević iz opštine Višegrad izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je ovaj grad jedanaesti put domaćin ove manifestacije, čiji je zadatak spajanje mladosti, promovisanje kulture, ali i očuvanje nacionalnog identiteta.

„Vjerujem da će naši gosti uživati i iz Višegrada otići sa lijepim uspomenama", rekla je ona i pozvala sve da dođu u Višegrad 18. avgusta i da uživaju.

Defile i kraći program učesnika festivala u centru Beograda

Večeras su učesnici festivala napravili defile i kraći program u centru Beograda.

Učesnici festivala na Trgu republike u Beogradu, ispred spomenika knezu Mihaila Obrenovića

Festival organizuje Udruženje građana ERA iz Užica, pod pokroviteljstvom Predsjednika Srbije a suorganizatori su Grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministrastva pravde Vlade Republike Srbije.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3658
Broj pregleda članka : 16295352
Imamo 188 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

08.12.2023.god.
Predstava „Milka i Neđo” 10. decembra u Beogradu
Opširnije...
 
04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму