Učenica iz Bijeljine pobijedila na festivalu u Panonskom dječijem gradu

El. pošta Štampa PDF

 

Učenica Teodora Petrović iz OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini osvojila je prvu nagradu na festivalu u Panonskom dječijem grada, koji je održan od 12. do 14. juna.

Učenica Teodora Petrović iz OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini pobijedila na festivalu u Panonskom dječijem gradu

Djeca iz cijele Srbije i regiona družila su se u ovom naselju bačkotopolske opštine, sa omiljenim pjesnicima, muzičarima, glumcima, a tokom trajanja festivala upriličene su razne radionice, predstave i zabava za djecu. Zanimljivo je da su Panoniju kod Bačke Topole Holanđani proglasili za najljepše selo u Evropi. To je selo u kojem živi petnaest naroda i narodnosti.

Slogan ovogodišnjeg festivala bio je „Na krilima djetinjstva”.

I nagrada učenice Teodore Petrović

Teodora Petrović osvojila je prvu nagradu na ovom prestižnom festivalu djece pjesnika u kategoriji STIHOVANJE. Osim druženja i dodjele nagrada Teodora je imala priliku da se upozna sa pjesnicima i dobije savjet za budući rad. Ovakvi susreti su svakako motivacija i inspiracija za djecu koja lagano koračaju putem pjesništva.

Svake godine na tablu počasnih građana Panonskog dječjeg grada i Panonije, upisuju se oni koji su se svojim djelom pokazali dostojnim da stanu ispred djece i budu im uzori. Ove godine umjetnički odbor je donio odluku da to budu slavni teniser Novak Đoković i Igor Jurić, zaštitnik djece, predsjednik Fondacije „Tijana Jurić“. Ploče sa njihovim imenima otkrivene su ispred dvorca „Kaštel“.

Teodorin mentor Mirjana Lazarević, nastavnik srpskog jezika i književnosti, uspješno vodi literarnu sekciju u školi i ovo nije jedina Teodorina nagrada.

Teodora je osvojila i prvu nagradu na I međunarodnom festivalu Scene svih kreativnih „Stojan Simić Krpica" u Novom Sadu, drugu nagradu na festivalu „Male morske pjesme i priče“ u Budvi, treću nagradu na Danima ćirilice u Bavaništu, a 17. juna će prisustvovati dodjeli specijalne nagrade u Čajetini na festivalu „Djeca među narcisima“. OŠ „Sveti Sava“ nagrađena je na smotri stvaralaštva Dan dječije knjige u Bosni i Hercegovine, u Tuzli, kompletom knjiga za promociju stvaralaštva pjesnikinje Nasihe Kapidžić Hadžić.

Festival „Na krilima djetinjstva“, ranije „Markovdanski susreti djece i pjesnika“, preuzeo je na sebe obavezu da nastavi kulturnu misiju i da okuplja najdarovitiju djecu sa balkanskih prostora, kako bi nastavili stopama velikana najqepšu priču o Panoniji“, kako ističe Tode Nikoletić, umjetnički direktor PDG.

 
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3126
Broj pregleda članka : 7677266
Imamo 151 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader
Преузмите Adobe Flash Player

Najava događaja

16.06.2021.god.
Tribina „Srpski identitet“
Opširnije...
 
15.06.2021.god.
Promocija knjige „Srpsko-ruski, rusko-srpski odnosi“
Opširnije...

Prethodni događaji

15.06.2021.god.
Biblioteci u Šidu poklonjene knjige za slijepe i slabovide
Opširnije...
 
14.06.2021.god.
Poklonjene knjige za slijepe i slabovide biblioteci u Кikindi
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму