Početna Pomoć

Pomoć

El. pošta Štampa PDF

Internet-prezentacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji omogućava brzo i opširno informisanje o radu, projektima i aktivnostima Predstavništva, kao i pregled osnovnih informacija o Republici Srpskoj.

Jezičke opcije

Sadržaj se može pregledati, pretraživati i štampati na ćiriličnom i latiničnom pismu. Izbor željenog prikaza vrši se pomoću linkova na vrhu stranice u desnom uglu.

Navigacija

Na svakoj stranici se prikazuje glavni meni:

Glavni meni

Kada se pokazivačem miša priđe nekoj od rubrika otvara se padajući meni iz kojeg je moguće odabrati neku od ponuđenih stranica. Stranica se otvara kada se klikne lijevim tasterom miša na naslov stranice.
Sa lijeve strane se nalazi dodatni meni. Do sadržaja se dolazi kada se lijevim tasterom miša klikne na naslov.

Na svakoj stranici se nalazi obezbijeđena informacija o trenutnoj lokaciji i kompletna putanja od početne stranice.
Na primjer, putanja do nekog događaja u rubrici Najava događaja izgleda ovako: Početna → Aktuelnosti → Najava događaja → "naslov događaja". Da bi se vratili na bilo koju od stranica u okviru putanje, dovoljno je kliknuti na nju.

Pomoć za slabovide

Svim posjetiocima omogućeno je da podešavaju izgled stranica kroz dvije opcije: da povećaju ili smanje veličinu slova kojima se prikazuje sadržaj. Na ovaj način osobama oštećenog vida omogućeno je da nesmetano koriste našu internet-prezentaciju.

Pretraživanje sadržaja

Pomoću ugrađenog pretraživača na internet-prezentaciji Predstavništva mogu se pronaći dokumenti i pojmovi koji su korišćeni u tekstu.
Da bi se pronašao traženi pojam, potrebno je kliknuti lijevim tasterom miša u polje "traži" koje se nalazi u gornjem desnom uglu, unijeti riječ/dio riječi ili frazu a zatim kliknuti na taster "pretraga".
Nakon toga otvara se stranica "Pretraga" na kojoj su prikazani kriterijumi za pretragu, a ispod se prikazuju rezultati pretrage. Rezultate pretrage čine linkovi koji vode prema dijelovima teksta u kojima je sadržana ključna riječ/fraza. Odabirom nekog od ponuđenih linkova, pristupa se tekstu koji sadrži traženu ključnu riječ/frazu.

Napredno pretraživanje

Korišćenjem mogućnosti naprednog pretraživanja mogu se postići bolji rezultati pretrage. Ova opcija pruža mogućnost pretraživanja posebnih sadržaja.

Na stranici za pretragu moguće je odabrati jednu od tri opcije: Sve riječi, Bilo koja riječ ili Tačna fraza.
Iz padajućeg menija moguće je izabrati redosljed prikazivanja.
Obilježavanjem jedne ili više opcija: Članci, Linkovi, Kontakti, Kategorije, Sekcije i/ili Izvor vijesti, moguće je izabrati na šta se odnosi tražena riječ.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3658
Broj pregleda članka : 16295375
Imamo 191 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

08.12.2023.god.
Predstava „Milka i Neđo” 10. decembra u Beogradu
Opširnije...
 
04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму