Početna Stručna praksa i usavršavanje studenata

Stručna praksa i usavršavanje studenata

El. pošta Štampa PDF

Stručna praksa i usavršavanje studenata

U saradnji sa univerzitetima, odnosno fakultetima u Republici Srpskoj i Srbiji sprovodimo projekat obezbjeđivanja stručne prakse i pružanja mogućnosti za usavršavanje koji podrazumijevaju prisustvo i angažman studenata iz Republike Srpske i Srbije u institucijama i kompanijama u Srbiji, odnosno Republici Srpskoj.

 

Pozivamo sve zainteresovane institucije i kompanije u Srbiji i Republici Srpskoj da se uključe u naš program obezbjeđivanja stručne prakse za studente.

Detaljan plan angažovanja, broj studenata i trajanje prakse usklađuju se prema usvojenim principima sa svakom institucijom odnosno kompanijom posebno, u skladu sa njihovim potrebama i specifičnostima.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u navedenom projektu, molimo Vas da popunite odgovarajući obrazac Prijava za kompaniju/instituciju ili obrazac Prijava za studente.

Popunjen obrazac pošaljite na el. adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili poštom na adresu:
Predstavništvo Republike Srpske – Ustanova za unapređenje ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i sportske saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije, Bulevar despota Stefana 4/IV, 11000 Beograd, Srbija

Ciljevi projekta

  • obezbjeđivanje stručne prakse za studente završnih godina fakulteta ili postdiplomskih studija i upoznavanje sa konkretnim poslovnim zadacima u okviru pojedinačnih zanimanja
  • razmjena znanja i iskustava između studenata istih obrazovnih profila iz Republike Srpske i Srbije
  • upoznavanje poslodavaca sa budućim potencijalnim saradnicima

Obavještenje o realizaciji stručne prakse za osmu grupu studenata

U saradnji sa Institutom za ljekovito bilje „Dr Josif Pančić“ u Beogradu i Medicinskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji realizovalo je projekat obezbjeđivanja edukacije i stručnog usavršavanja za osmu grupu studenata studijskog programa farmacija. Na dvodenevnoj edukaciji i stručnom usavršavanju u Institutu, 17. i 18. juna 2019. godine, boravilo je 16 studenata četvrte godine farmacije. Kompletan izvještaj pogledajte ovdje.

Obavještenje o sedmom konkursu

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka u Banja Luci i Radio televizijom Srbije, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovalo je stručnu praksu za sedmu grupu studenata iz Republike Srpske. Osmoro studenata žurnalistike iz Republike Srpske bilo je na srtučnoj praksi u Radio televiziji Srbije u periodu od 17. do 28. avgusta. Za studente na praksi Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji obezbijedilo je smještaj, hranu i troškove gradskog prevoza.
Obavještenje o rezultatima sedmog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o šestom konkursu

U saradnji sa Fakultetom političkih nauka iz Banjaluke i dnevnim listom „Politika”, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovalo je stručnu praksu za šestu grupu studenata iz Republike Srpske. Sedmoro studenata žurnalistike iz Republike Srpske obavljalo je stučnu praksu u dnevnom listu „Poltika“ u periodu od 21. jula do 1. avgusta. Za studente na praksi Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji obezbijedilo je smještaj, hranu i troškove gradskog prevoza.
Obavještenje o rezultatima šestog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o petom konkursu

U okviru petog dijela realizacije projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata" koji Predstavništvo Republike Srpske organizuje u saradnji sa institucijama u Srbiji i fakultetima iz Republike Srpske, sedmoro studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke, obavljalo je stručnu praksu u Institutu "Mihajlo Pupin" iz Beograda u periodu od 22. jula do 02. avgusta 2013. godine. Za to vrijeme Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu je obezbijedilo hranu i smještaj za studente u Vili Republike Srpske.
Obavještenje o rezultatima petog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o četvrtom konkursu

U okviru četvrtog dijela realizacije projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata" koji Predstavništvo Republike Srpske organizuje u saradnji sa institucijama u Srbiji i fakultetima iz Republike Srpske, sedmoro studenata novinarstva univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu obavljalo je stručnu praksu u Radio-televiziji Srbije u periodu od 29. oktobra do 9. novembra 2012. godine. Predstavništvo je obezbijedilo hranu i smještaj za studente u Vili Republike Srpske.
Obavještenje o rezultatima četvrtog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o trećem konkursu

U okviru trećeg dijela realizacije projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata" koji Predstavništvo Republike Srpske organizuje u saradnji sa institucijama u Srbiji i fakultetima iz Republike Srpske, četvoro studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke i troje studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, obavljali su stručnu praksu u Institutu "Mihajlo Pupin" iz Beograda u periodu od 10. do 21. oktobra 2011. godine. Za to vrijeme Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu obezbijedilo je hranu i smještaj za studente u Vili Republike Srpske.
Obavještenje o rezultatima trećeg konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o drugom konkursu

U saradnji sa Agrobankom a.d. Beograd i Ekonomskim fakultetom u Banjoj Luci, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji organizovalo je obavljanje stručne prakse za drugu grupu od sedam studenata iz Republike Srpske. Studenti su pohađali obuku u Školskom centru Agrobanke u Beogradu od 11. do 15. maja 2011. godine, a nakon toga su obavljali stručnu praksu u ekspoziturama Agrobanke u trajanju od dvije sedmice. Predstavništvo je obezbijedilo smještaj i hranu za studente za vrijeme njihovog boravka u Beogradu.
Obavještenje o rezultatima drugog konkursa pogledajte ovdje.

Obavještenje o prvom konkursu

U saradnji sa Agrobankom a.d. Beograd i Ekonomskim fakultetom u Istočnom Sarajevu, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je organizovalo obavljanje stručne prakse za sedam studenata iz Republike Srpske. Studenti su pohađali obuku u Školskom centru Agrobanke u Beogradu u periodu od 02. do 06. marta 2011. godine, a nakon toga su obavljali stručnu praksu u ekspoziturama Agrobanke u trajanju od dvije sedmice.
Obavještenje o rezultatima 1. konkursa pogledajte ovdje.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Članovi : 4
Sadržaj : 3657
Broj pregleda članka : 16290109
Imamo 188 gostiju na mreži
Преузмите Adobe Reader

Najava događaja

04.12.2023.god.
U srijedu u podne uručenje književnih nagrada „Izvor“
Opširnije...
 
29.11.2023.god.
Istočno Sarajevo i Trebinje na Sajamu turizma u Novom Sadu
Opširnije...

Prethodni događaji

06.12.2023.god.
Nagrada „Izvor“ Dragici Grbić iz Višegrada i Draganu Veličkoviću iz Grdelice
Opširnije...
 
30.11.2023.god.
Bogata turistička ponuda Istočnog Sarajeva i Trebinja na Novosadskom sajmu
Opširnije...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму