Почетна Стручна пракса и усавршавање студената

Стручна пракса и усавршавање студената

Ел. пошта Штампа ПДФ

Стручна пракса и усавршавање студената

У сарадњи са универзитетима, односно факултетима у Републици Српској и Србији спроводимо пројекат обезбјеђивања стручне праксе и пружања могућности за усавршавање који подразумијевају присуство и ангажман студената из Републике Српске и Србије у институцијама и компанијама у Србији, односно Републици Српској.

Позивамо све заинтересоване институције и компаније у Србији и Републици Српској да се укључе у наш програм обезбјеђивања стручне праксе за студенте.

Детаљан план ангажовања, број студената и трајање праксе усклађују се према усвојеним принципима са сваком институцијом односно компанијом посебно, у складу са њиховим потребама и специфичностима.

Уколико сте заинтересовани да учествујете у наведеном пројекту, молимо Вас да попуните одговарајући образац Пријава за компанију/институцију или образац Пријава за студентe.

Попуњен образац пошаљите на ел. адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или поштом на адресу:
Представништво Републике Српске – Установа за унапређење економске, научно-техничке, културне и спортске сарадње између Републике Српске и Републике Србије, Булевар деспота Стефана 4/IV, 11000 Београд, Србија

Циљеви пројекта

  • обезбјеђивање стручне праксе за студенте завршних година факултета или постдипломских студија и упознавање са конкретним пословним задацима у оквиру појединачних занимања
  • размјена знања и искустава између студената истих образовних профила из Републике Српске и Србије
  • упознавање послодаваца са будућим потенцијалним сарадницима

Обавјештење о реализацији стручне праксе за осму групу студената

У сарадњи са Институтом за љековито биље „Др Јосиф Панчић“ у Београду и Медицинским факултетом Универзитета у Бањој Луци Представништво Републике Српске у Србији реализовало је пројекат обезбјеђивања едукације и стручног усавршавања за осму групу студената студијског програма фармација. На дводеневној едукацији и стручном усавршавању у Институту, 17. и 18. јуна 2019. године, боравило је 16 студената четврте године фармације. Комплетан извјештај погледајте овдје.

Обавјештење о седмом конкурсу

У сарадњи са Факултетом политичких наука у Бања Луци и Радио телевизијом Србије, Представништво Републике Српске у Србији организовало је стручну праксу за седму групу студената из Републике Српске. Осморо студената журналистике из Републике Српске било је на сртучној пракси у Радио телевизији Србије у периоду од 17. до 28. августа. За студенте на пракси Представништво Републике Српске у Србији обезбиједило је смјештај, храну и трошкове градског превоза.
Обавјештење о резултатима седмог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о шестом конкурсу

У сарадњи са Факултетом политичких наука из Бањалуке и дневним листом „Политика”, Представништво Републике Српске у Србији организовало је стручну праксу за шесту групу студената из Републике Српске. Седморо студената журналистике из Републике Српске обављало је стучну праксу у дневном листу „Полтика“ у  периоду  од 21. јула до 1. августа.  За студенте на пракси Представништво Републике Српске у Србији обезбиједило је смјештај, храну и трошкове градског превоза.
Обавјештење о резултатима шестог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о петом конкурсу

У оквиру петог дијела реализације пројекта "Стручна пракса и усавршавање студената" који Представништво Републике Српске организује у сарадњи са институцијама у Србији и факултетима из Републике Српске, седморо студената Електротехничког факултета из Бањалуке, обављало је стручну праксу у Институту "Михајло Пупин" из Београда у периоду од 22. јула до 02. августа 2013. године. За то вријеме Представништво Републике Српске у Београду је обезбиједило храну и смјештај за студенте у Вили Републике Српске.
Обавјештење о резултатима петог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о четвртом конкурсу

У оквиру четвртог дијела реализације пројекта "Стручна пракса и усавршавање студената" који Представништво Републике Српске организује у сарадњи са институцијама у Србији и факултетима из Републике Српске, седморо студената новинарства универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву обављало је стручну праксу у Радио-телевизији Србије у периоду од 29. октобра до 9. новембра 2012. године. Представништво је обезбиједило храну и смјештај за студенте у Вили Републике Српске.
Обавјештење о резултатима четвртог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о трећем конкурсу

У оквиру трећег дијела реализације пројекта "Стручна пракса и усавршавање студената" који Представништво Републике Српске организује у сарадњи са институцијама у Србији и факултетима из Републике Српске, четворо студената Електротехничког факултета из Бањалуке и троје студената Електротехничког факултета из Источног Сарајева, обављали су стручну праксу у Институту "Михајло Пупин" из Београда у периоду од 10. до 21. октобра 2011. године. За то вријеме Представништво Републике Српске у Београду обезбиједило је храну и смјештај за студенте у Вили Републике Српске.
Обавјештење о резултатима трећег конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о другом конкурсу

У сарадњи са Агробанком а.д. Београд и Економским факултетом у Бањој Луци, Представништво Републике Српске у Србији организовало је обављање стручне праксе за другу групу од седам студената из Републике Српске. Студенти су похађали обуку у Школском центру Агробанке у Београду oд 11. до 15. маја 2011. године, а након тога су обављали стручну праксу у експозитурама Агробанке у трајању од двије седмице. Представништво је обезбиједило смјештај и храну за студенте за вријеме њиховог боравка у Београду.
Обавјештење о резултатима другог конкурса погледајте овдје.

Обавјештење о првом конкурсу

У сарадњи са Агробанком а.д. Београд и Економским факултетом у Источном Сарајеву, Представништво Републике Српске у Србији је организовало обављање стручне праксе за седам студената из Републике Српске. Студенти су похађали обуку у Школском центру Агробанке у Београду у периоду од 02. до 06. марта 2011. године, а након тога су обављали стручну праксу у експозитурама Агробанке у трајању од двије седмице.
Обавјештење о резултатима 1. конкурса погледајте овдје.

 
Извјештаји РС Савјету безбједности УН
Курсна листа ЦБ БиХ
Бањалучкa берзa
Београдска берза
Чланови : 4
Садржај : 3655
Број прегледа чланка : 16244587
Имамо 192 гостију на мрежи
Преузмите Adobe Reader

Најава догађаја

29.11.2023.год.
Источно Сарајево и Требиње на Сајаму туризма у Новом Саду
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљање монографије „Тајне Лицидерског срца“
Опширније...

Претходни догађаји

30.11.2023.год.
Богата туристичка понуда Источног Сарајева и Требиња на Новосадском сајму
Опширније...
 
29.11.2023.год.
Представљена монографија о фестивалу Лицидерско срце, уручене плакете
Опширније...
Преузмите Билтен
Пратите нас на Фејсбуку
Пратите нас на Инстаграму