Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji se nalazi u Beogradu na adresi Bulevar despota Stefana 4/IV.

Predstavništvo je osnovala Vlada Republike Srpske s ciljem da za interese i potrebe Republike Srpske obavlja poslove na unapređenju ekonomske, naučno-tehničke, kulturne, socijalne, informativne, prosvjetne, sportske i druge saradnje sa subjektima u Republici Srbiji, uključujući i poslove koji se odnose na sprovođenje Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srpske i Republike Srbije.

Misija

Osnovna težnja Predstavništva je ostvarivanje i razvoj ukupne institucionalne i druge saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije.

Predstavništvo teži da postane reprezentativan privredno-kulturni centar Republike Srpske u Srbiji koji predstavlja i promoviše sve potencijale i resurse Republike Srpske.

Želja nam je da naše prostorije postanu mjesto gdje će se okupljati privrednici, umjetnici i drugi djelatnici koji su zainteresovani za jačanje i obogaćivanje saradnje, kako bi zajedničkom energijom i radom doprinijeli boljem životu i razumijevanju između svih građana i naroda Srbije i Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine.

Изборник