Institucionalna saradnja

Predstavništvo podstiče i razvija saradnju između organa, organizacija i institucija Republike Srpske i Republike Srbije, uspostavlja saradnju na regionalnom i lokalnom nivou.

Privredna i ekonomska saradnja

Jedan od naših osnovnih zadataka je podsticanje i razvoj saradnje u oblasti privrede i korišćenja prirodnih resursa, tj. unapređenja ekonomske saradnje u svim segmentima.

Naučno-tehnička saradnja

Saradnja u naučno-tehničkoj oblasti proizilazi prvenstveno iz primjene protokola i memoranduma potpisanih između resornih ministarstava, instituta, fakulteta…

Kulturna saradnja

Bliske veze i dugogodišnja saradnja stvaralaca iz Republike Srpske i Srbije dobra je osnova, ne samo za dalji rad, nego i kao mogućnost proširenja saradnje i njenog obogaćivanja.

Prosvjetna saradnja

U cilju unapređenja prosvjetne saradnje, Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između škola i fakulteta i drugih obrazovnih institucija iz Republike Srpske i Srbije.

Sportska saradnja

Predstavništvo radi na uspostavljanju i razvijanju saradnje između sportskih organizacija i sportskih saveza Republike Srpske i Srbije.

Informativna saradnja

Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između medija iz Republike Srpske i Srbije u cilju stvaranja uslova i ambijenta za objektivno informisanje.

Socijalna i zdravstvena zaštita

Predstavništvo obavlja poslove i zadatke koji se odnose na unapređenje i razvoj saradnje u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite između Republike Srpske i Srbije.

Изборник