Internet-prezentacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji omogućava brzo i opširno informisanje o radu, projektima i aktivnostima Predstavništva, kao i pregled osnovnih informacija o Republici Srpskoj.

Jezičke opcije

Sadržaj se može pregledati, pretraživati i štampati na ćiriličnom i latiničnom pismu. Izbor željenog prikaza vrši se pomoću linkova na vrhu stranice.

Navigacija

Na svakoj stranici se prikazuje glavni meni:

POČETNA PREDSTAVNIŠTVO REPUBLIKA SRPSKA AKTIVNOSTI GALERIJA SLIKA KONTAKT

Kada se pokazivačem miša priđe nekoj od rubrika otvara se padajući meni iz kojeg je moguće odabrati neku od ponuđenih stranica. Stranica se otvara kada se klikne lijevim tasterom miša na naslov stranice.
Siva polja sa naslovima predstavljaju linkove ka drugim stranicama. Do sadržaja se dolazi kada se lijevim tasterom miša klikne na polje/naslov.

Na svakoj stranici se nalazi obezbijeđena informacija o trenutnoj lokaciji i kompletna putanja od početne stranice. U desnom uglu na dnu stranice se nalazi strelica prema gore koja omogućava povratak na vrh strane.

Pomoć za slabovide

Svim posjetiocima omogućeno je da podešavaju izgled stranica kroz dvije opcije: da povećaju ili smanje veličinu slova kojima se prikazuje sadržaj. Na ovaj način osobama oštećenog vida omogućeno je da nesmetano koriste našu internet-prezentaciju.

Pretraživanje sadržaja

Pomoću ugrađenog pretraživača na internet-prezentaciji Predstavništva mogu se pronaći dokumenti i pojmovi koji su korišćeni u tekstu.
Da bi se pronašao traženi pojam, potrebno je kliknuti lijevim tasterom miša na znak za pretragu i u polje koje se nalazi u gornjem desnom uglu, unijeti riječ/dio riječi ili frazu, a zatim pritisnuti Enter. Nakon toga otvara se stranica sa rezultatima pretrage. Klikom na naslov otvara se tekst koji sadrži traženu ključnu riječ/frazu.

Изборник