Predstavništvo radi na podsticanju saradnje između medija iz Republike Srpske i Srbije u cilju stvaranja uslova i ambijenta za objektivno informisanje.

Aktivnosti Predstavništva na polju informativne saradnje

Saradnja sa medijima i najave aktuelnih aktivnosti i događaja

Predstavništvo uspješno sarađuje sa medijima iz Republike Srpske i Srbije i redovno informiše javnost o svim značajnim aktivnostima Predstavništva. Redovno najavljujemo i obavještavamo medije o svim važnim posjetama i aktivnostima predstavnika iz Republike Srpske u Srbiji i pružamo informacije o našem radu u skladu sa zahtjevima novinara i medijskih kuća. Prema potrebi organizujemo konferencije za medije povodom značajnih manifestacija i događaja koji se održavaju u Republici Srpskoj ili u Srbiji, a tiču se Republike Srpske ili saradnje između Republike Srpske i Srbije.

Pozivamo sve medije iz Republike Srpske i Srbije koji su zainteresovani da prate naš rad i izvještavaju o našim aktivnostima da nam se obrate.

Održavanje i ažuriranje veb-sajta Predstavništva Republike Srpske u Srbiji

Predstavništvo uspješno održava i ažurira vebsajt od 2010. godine. S obzirom da je u međuvremenu došlo do intenzivnog razvoja i uspostavljanja novih veb-standarda, Predstavništvo je u 2023. godini kreiralo novi vebsajt usklađen sa novonastalim promjenama u tehničkom smislu. Redovnim ažuriranjem i proširivanjem sadržaja nastojaćemo da i dalje, na još pregledniji i transparentniji način, prikazujemo naše aktivnosti i prezentujemo sve potencijale Republike Srpske.

Prisustvo na društvenim mrežama

Predstavništvo će nastaviti da održava i ažurira svoj Fejsbuk i Instagram profil, kao i da objavljuje sadržaje na Jutjub kanalu. I dalje ćemo redovno informisati pratioce o svim aktuelnostima objavljujući tekstove, fotografije i video materijale.

Bilten

Predstavništvo priprema i uređuje Bilten koji od 2010. godine jednom mjesečno objavljujemo na našem vebsajtu. Bilten obrađuje teme iz društveno-političkog, ekonomskog, kulturnog, vjerskog i sportskog života Republike Srpske, a poseban akcenat stavlja se na sve ono što se odnosi na saradnju između Republike Srpske i Srbije, kao i na aktivnosti Predstavništva.

Dnevni internet pres-kliping

U okviru informativne aktivnosti, a za interne potrebe, Predstavništvo svakodnevno prati i analizira medijske priloge na internetu. Radi se prvenstveno o ključnim događajima i akterima iz političkog, privrednog, naučnog, kulturnog i vjerskog života u Republici Srpskoj i BiH, kao i o aktivnostima samog Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Saradnja sa poslovnim portalom „eKapija“

Predstavništvo sa poslovnim portalom „eKapija“ ostvaruje dugogodišnju saradnju u cilju pružanja informacija i vijesti koje predstavljaju investicije, poslovno okruženje, izvozno i investiciono orijentisane kompanije, kao i dobre ideje i poslovne prakse. U okviru projekta „Skeniranje opština i gradova u Republici Srpskoj“ nastavićemo sa prezentovanjem informacija o privrednim i investicionim mogućnostima opština i gradova iz Republike Srpske koji se sistematizuju i objavljuju na sajtu Predstavništva i portalu „eKapija“.

Изборник