Представништво ради на подстицању сарадње између медија из Републике Српске и Србије у циљу стварања услова и амбијента за објективно информисање.

Активности Представништва на пољу информативне сарадње

Сарадња са медијима и најаве актуелних активности и догађаја

Представништво успјешно сарађује са медијима из Републике Српске и Србије и редовно информише јавност о свим значајним активностима Представништва. Редовно најављујемо и обавјештавамо медије о свим важним посјетама и активностима представника из Републике Српске у Србији и пружамо информације о нашем раду у складу са захтјевима новинара и медијских кућа. Према потреби организујемо конференције за медије поводом значајних манифестација и догађаја који се одржавају у Републици Српској или у Србији, а тичу се Републике Српске или сарадње између Републике Српске и Србије.

Позивамо све медије из Републике Српске и Србије који су заинтересовани да прате наш рад и извјештавају о нашим активностима да нам се обрате.

Одржавање и ажурирање веб-сајта Представништва Републике Српске у Србији

Представништво успјешно одржава и ажурира вебсајт од 2010. године. С обзиром да је у међувремену дошло до интензивног развоја и успостављања нових веб-стандарда, Представништво је у 2023. години креирало нови вебсајт усклађен са новонасталим промјенама у техничком смислу. Редовним ажурирањем и проширивањем садржаја настојаћемо да и даље, на још прегледнији и транспарентнији начин, приказујемо наше активности и презентујемо све потенцијале Републике Српске.

Присуство на друштвеним мрежама

Представништво ће наставити да одржава и ажурира свој Фејсбук и Инстаграм профил, као и да објављује садржаје на Јутјуб каналу.  И даље ћемо редовно информисати пратиоце о свим актуелностима објављујући текстове, фотографије и видео материјале.

Билтен

Представништво припрема и уређује Билтен који од 2010. године једном мјесечно објављујемо на нашем вебсајту. Билтен обрађује теме из друштвено-политичког, економског, културног, вјерског и спортског живота Републике Српске, а посебан акценат ставља се на све оно што се односи на сарадњу између Републике Српске и Србије, као и на активности Представништва.

Дневни интернет прес-клипинг

У оквиру информативне активности, а за интерне потребе, Представништво свакодневно прати и анализира медијске прилоге на интернету. Ради се првенствено о кључним догађајима и актерима из политичког, привредног, научног, културног и вјерског живота у Републици Српској и БиХ,  као и о активностима самог Представништва Републике Српске у Србији.

Сарадња са пословним порталом „еКапија“

Представништво са пословним порталом „еКапија“ остварује дугогодишњу сарадњу у циљу пружања информација и вијести које представљају инвестиције, пословно окружење, извозно и инвестиционо оријентисане компаније, као и добре идеје и пословне праксе. У оквиру пројекта  „Скенирање општина и градова у Републици Српској“ наставићемо са презентовањем информација о привредним и инвестиционим могућностима општина и градова из Републике Српске који се систематизују и објављују на сајту Представништва и порталу „еКапија“.

Изборник