Интернет-презентација Представништва Републике Српске у Србији омогућава брзо и опширно информисање о раду, пројектима и активностима Представништва, као и преглед основних информација о Републици Српској.

Језичке опције

Садржај се може прегледати, претраживати и штампати на ћириличном и латиничном писму. Избор жељеног приказа врши се помоћу линкова на врху странице.

Навигација

На свакој страници се приказује главни мени:

ПОЧЕТНА ПРЕДСТАВНИШТВО РЕПУБЛИКА СРПСКА АКТИВНОСТИ ГАЛЕРИЈА СЛИКА КОНТАКТ

Када се показивачем миша приђе некој од рубрика отвара се падајући мени из којег је могуће одабрати неку од понуђених страница. Страница се отвара када се кликне лијевим тастером миша на наслов странице.
Сива поља са насловима представљају линкове ка другим страницама. До садржаја се долази када се лијевим тастером миша кликне на поље/наслов.

На свакој страници се налази обезбијеђена информација о тренутној локацији и комплетна путања од почетне странице. У десном углу на дну странице се налази стрелица према горе која омогућава повратак на врх стране.

Помоћ за слабовиде

Свим посјетиоцима омогућено је да подешавају изглед страница кроз двије опције: да повећају или смање величину слова којима се приказује садржај. На овај начин особама оштећеног вида омогућено је да несметано користе нашу интернет-презентацију.

Претраживање садржаја

Помоћу уграђеног претраживача на интернет-презентацији Представништва могу се пронаћи документи и појмови који су коришћени у тексту.
Да би се пронашао тражени појам, потребно је кликнути лијевим тастером миша на знак за претрагу и у поље које се налази у горњем десном углу, унијети ријеч/дио ријечи или фразу, а затим притиснути Ентер. Након тога отвара се страница са резултатима претраге. Кликом на наслов отвара се текст који садржи тражену кључну ријеч/фразу.

Изборник