Представништво ради на успостављању и развијању сарадње између спортских организација и спортских савеза Републике Српске и Србије. С обзиром да је до сада потписано неколико протокола о сарадњи спортских савеза Републике Српске и Србије, Представништво се по потреби укључује у реализацију договорених активности.


Активности Представништва на пољу спортске сарадње

Подршка спортистима из Републике Српске приликом њихових наступа у Србији

Представништво ће, по потреби као и до сада, спортистима и спортским радницима из Републике Српске пружати информативну и техничку подршку приликом њиховог учешћа на спортским манифестацијама и такмичењима у Србији.

Међународна бициклистичка трка Београд – Бања Лука

Представништво пружа подршку у организовању и реализацији Међународне бициклистичке трке Београд – Бања Лука. Ова трка је први пут стартовала 2007. године, те се исте године нашла у календару Свјетске бициклистичке уније UCI, а трка је од тада постала један од највећих спортских догађаја у Србији и Републици Српској.

Спортски сусрети инвалида Требиња и Београда

Представништво подржавa одржавње традиционалне манифестације „Спортски сусрети ратних-војних инвалида из Требиња и Београда“. Спортисти ратни војни инвалиди из Требиња и Београда такмиче се у неколико спортских дисциплина: стрељаштво, спортски риболов и шах. Циљ овог програма је да се подстиче хуман однос окружења према корисницима програмских спортско-рекреативних активности и у сарадњи са органима социјалне заштите помогне њихова афирмација и активно учешће у друштвеном животу.

Изборник