Политика приватности

  1. Почетна
  2. Политика приватности

Уколико се интересујете за заштиту ваших података на нашој интернет страници, добро дошли, овај одељак је право место за вас! Лични подаци су информације које се непосредно или посредно односе или могу да се односе на вашу личност. Као законски основ који уређује заштиту података и услове за обраду ваших података примењујемо Закон о заштити података о личности („Сл. гласник РС“, бр. 87/2018). Predstavnistvorsbg.rs обрађује ваше податке приликом посете ове интернет странице, приликом коришћења апликација. Том приликом се размењују различити подаци између вашег уређаја и нашег сервера, при чему може да се ради о подацима о личности. Сврха обраде података/ правни основ:

Приликом посете наше интернет странице, претраживач који користите на вашем уређају ће аутоматски и без ваше активности послати на сервер наше интернет странице:

– ИП адресу уређаја са ког је послат упит и који има приступ интернету,

– датум и време приступа,

– име и УРЛ преузете датотеке,

– интернет страницу/апликацију са које се приступа (реферер УРЛ),

– претраживач који користите и, ако је потребно, оперативни систем рачунара који подржава интернет, као и име вашег провајдера.

Наведене податке сервер привремено чува у такозваној лог датотеци у следеће сврхе:

– обезбеђивање успостављања несметане везе,

– обезбеђивање комфорног коришћења наше интернет странице/апликације,

– процена безбедности и стабилности система.

Правни основ за обраду ИП адресе је члан 12, став 1 тачка 6) Закона о заштити података о личности (легитиман интерес). Наш легитимни интерес произилази из горе наведе сврхе обраде података.

Примаоци/ категорије примаоца:

Генерално ове податке не преносимо трећим лицима.

Рок чувања/ критеријуми за одређивање рока чувања података:

Подаци се чувају привремено и то за време посете страници, а затим се аутоматски бришу. Након што напустите нашу интернет страницу, подаци о геолокацији се бришу.

Изборник