Дани Српске у Србији

  1. Почетна
  2. Дани Српске у Србији

Пројекат под називом „Дани  Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увијек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

У циљу промоције Републике Српске сваке године се организује вишедневна манифестација која кроз различите програмске активности подстиче размјену културних остварења и културне баштине, представља природне љепоте, туристичка мјеста и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентује инвестиционе могућности, и као најбитније учвршћује везу између српског народа са обје стране Дрине.

Умјетници и ствараоци из различитих сфера дјеловања, туристичка понуда, привредни потенцијали, наука и култура Републике Срспке промовишу се у Београду, Новом Саду и другим градовима и мјестима у Србији.

Пројекат реализујемо у сарадњи са умјетницима, научницима и привредницима који су родом или поријеклом из Републике Српске а живе и раде у Србији, као и у сарадњи са умјетницима, научницима и привредницима Србије. Наравно, посебну сарадњу остварујемо са завичајним друштвима и удружењима у Србији.

Представништво Републике Српске у Србији и иначе, континуирано, ради на представљању Републике Српске у Србији кроз све наведене области, али је ова манифестација покренута у жељи да се скрене посебна пажња јавности у Београду и у Србији на Републику Српску и наш програм рада.

У овај пројекат могу да се укључе и други садржаји за које се процијени да су репрезентативни и да би их требало промовисати, а постичу и доприносе  јачању веза између  Републике Српске и Србије.

„Дани Српске у Србији“ 2020. године

У складу са препорукама и ограничења због пандемије вируса корона, Представништво Републике Српске у Србији своју осму манифестацију „Дани Српске у Србији“ организовало је и реализовало кроз шест колажних тв емисија које су емитоване на РТРС-у, РТС-у и 44 регионалне и локалне телевизије.

Прва емисија

Друга емисија

Трећа емисија

Четврта емисија

Пета емисија

Шеста емисија

„Дани Српске у Србији“ 2019. године

Манифестација „Дани Српске у Србији“ 2019. године припремљена је седми пут по реду и имала је 24 програма у више од 30 извођења у 21 граду и општини у Србији.

Програм манифестације погледајте ОВДЈЕ

На линковима испод погледајте:

Свечано отварање манифестације „Дани Српске у Србији“

У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ одржан састанак привредника Републике Српске и Војводине

Дуг и гласан аплауз за глумце Народног позоришта Републике Српске

Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио Ниш у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“

Музички састав „Катера“ из Источног Сарајева наступио у Богословији Светог Саве у Београду

Херцеговци и пријатељи даровали крв у Новом Саду

Свечано затварање манифестације – Цвијановић: „Дани Српске у Србији“ додатно јачање веза Србије и Српске

Изборник